Absolvenţii de studii superioare au abilităţi de utilizare a computerului, însă insuficient pentru fi pe placul angajatorilor, iar şapte din zece companii spun că le este greu sau foarte greu să găsească angajatul potrivit pe segmentul entry level, relevă un studiu de specialitate realizat de Millward Brown, prezentat într-o conferinţă de presă.
Cele mai importante cerinţe ale angajatorilor de la candidaţii cu studii superioare care aplică pentru o poziţie entry level sunt, în ordine: aplicabilitatea cunoştinţelor practice în teorie, valorile personale, planificarea şi organizarea activităţilor, competențe de limbi străine şi comunicarea verbală.
Potrivit cercetării, jumătate dintre firmele cu peste 500 de angajaţi consideră greu sau foarte greu să recruteze persoane cu studii superioare.
În medie, un angajator evaluează 14 persoane pentru a selecta candidatul potrivit, cu o variaţie între 11 persoane evaluate pentru o poziţie în departamentul de producţie şi 17 persoane evaluate pentru o poziţie în departamentul vânzări.
Rezultatele studiului Millward Brown arată că doar patru din zece reprezentanţi ai companiilor se declară mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de calitatea candidaţilor cu studii superioare. Candidaţii proveniţi de la facultăţile de matematică, informatică şi ştiinţe naturale sunt cel mai bine evaluaţi (57%), în timp ce absolvenţii de ştiinţe economice sunt cel mai slab evaluaţi (36%).
Candidaţii au fost evaluaţi cel mai bine la: abilitatea de a utiliza calculatorul, valorile personale şi dorinţa de dezvoltare. Pe de altă parte, o altă suită de candidaţi au fost evaluaţi cel mai prost la capacitatea de decizie, aplicabilitatea cunoştinţelor teoretice în practică şi iniţiativă.
Studiul „Angajabilitatea pentru poziţiile de entry-level cu studii superioare. Aşteptări vs. Performanţă” a fost realizat pe un eşantion de 439 de reprezentanţi ai companiilor implicaţi în procesul de recrutare şi selecţie al angajaţilor. Datele au fost culese în perioada septembrie 2014 – martie 2015, iar marja de eroare este de ± 5%.
Știre Agerpres

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe