Compania aeriană low-cost Ryanair a lansat orarul de vară pentru 2017 şi speră să transporte 2,5 milioane de pasageri în şi dinspre România. Operatorul poartă discuţii cu mai multe aeroporturi locale pentru deschiderea de noi rute în România. 

Ryanair a lansat orarul de vară 2017 pentru Bcureşti, cu o nouă rută spre Palermo, Sicilia şi trei destinaţii de vară: Timişoara, Berlin şi Bristol. Cu 13 rute operaţionale de pe aeroportul din Bucureşti, şapte de la Timişoara şi una de la Craiova, compania va opera săptămânal 100 de zboruri. Oficialii companiei se aşteaptă să transporte 2,5 milioane de pasageri anul viitordin care 1,9 milioane de la şi spre Bucureşti.

„Avem o creştere sănătoasă în România, de peste 30%, de la an la an. În total, în România vom avea peste 2,5 milioane de clienţi anul viitor”, a declarat Danis Barabas, sales & marketing executive pentru România şi Europa Centrală şi de Est din cadrul Ryanair.

La nivelul întregii companii, gradul de ocupare al aeronavelor Ryanair va creşte la 94% anul acesta, iar oficialii companiei sunt mulţumiţi de rezultatele zborurilor operate în România.

„Suntem într-un stadiu incipient referitor la creşterea în România. Avem trei aeroporturi, Craiova, Timişoara şi Otopeni, dar sunt cinci, şase aeroporturi cu care discutăm”, spune David O’Brien, directorul comercial al Ryanair, prezent la o conferinţă de presă la Bucureşti.

Întrebat dacă Ryanair ar putea reveni pe aeroportul din Tîrgu-Mureş, de unde a mai operat în trecut zboruri şi unde singurul competitor este Wizz Air, O’Brien spune că „totul depinde de preţuri şi competitivitate” şi că aeroportul din Tîrgu-Mureş nu concurează doar cu cele din Cluj, Sibiu, Oradea sau Craiova, ci şi cu cele din Milano sau Roma.

„În ultimii doi ani, am crescut de pe aeroportul din Berlin, de la 500.000 de pasageri, la 5,5 milioane de pasageri anul viitor. Sutem foarte interesaţi să ne dezvoltăm în România. Şi nu doar cu rute pentru muncitorii care vin acasă, ci şi cu rute pentru vacanţă”, mai spune directorul comercial al companiei.

Astăzi, 1 septembrie, Ryanair a început operearea zborurilor între Bucureşti şi Timişoara. În programul de vară 2017 compania a introdus ruta Bucureşti-Palermo, Sicilia, dar şi mai multe zboruri spre Bruxelles, Dublin, Milano Malpensa. Alte zboruri operate de la Bucureşti sunt cele spre Berlin, Bristol şi Timişoara.

Baza de la Bucureşti va fi operaţională de la 30 octombrie, pentru care compania va aloca trei aeronave. Pentru a sărbători deschiderea bazei, compania scoate la vânzare bilete de avion la preţuri de la 8 euro.

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe