Romgaz şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) au decis continuarea operaţiunilor petroliere de explorare a opt perimetre printr-un nou program de lucrări care va acoperi perioada 2016-2021, potrivit unui comunicat de presă al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

‘În cadrul activităţilor de explorare-dezvoltare şi producţie gaze naturale în perioada 2011 – 2016, Romgaz a executat operaţiuni petroliere de explorare în opt perimetre concesionate prin Acordul petrolier aprobat de Guvern prin Hotărârea nr. 23/13.01.2000. Astfel, a fost intensificată activitatea de explorare pe treptele de mare adâncime din Bazinul Transilvaniei, Platforma Moesică şi Platforma Moldovenească şi în aceste perimetre s-au executat 4.705 km pătraţi de achiziţie seismică 3D, s-au forat 70 sonde de explorare şi au fost confirmate resurse contingente de circa 17 miliarde Nmc gaze’, se arată în document.

Potrivit acestuia, ca urmare a rezultatelor pozitive obţinute prin implementarea în perioada 2011-2016 a programului de lucrări, Romgaz şi ANRM au decis continuarea operaţiunilor petroliere de explorare a celor opt perimetre printr-un nou program de lucrări care va acoperi perioada 2016 – 2021, concretizat prin semnarea unui act adiţional de prelungire a perioadei de explorare pentru aceste perimetre.

‘Odată cu aprobarea Actului adiţional prin hotărâre de către Guvernul României, Romgaz va identifica un potenţial de exploatare pe termen lung menit să asigure constanţa unei rate performante de înlocuire a rezervelor şi consolidarea încrederii investitorilor în activele companiei’, menţionează sursa citată.

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe