Suprafața fondului forestier proprietate publică a statului, administrat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, a scăzut anul trecut cu 62.356 de hectare, până la 3.1 milioane de hectare, se arată în raportul directorului general al Romsilva. În schimb, Regia susține că a obținut bani frumoși din pădurile României, mai arată același document. Cifra de afaceri realizată în 2015 este de 1.58 miliarde de lei. Profitul brut a fost de 220 milioane de lei. (Sursa: rosilva.ro) În 2014, Romsilva înregistrase afaceri de 1,51 miliarde de lei și un profit de 103 milioane de lei, 16.706, arată cifrele disponibile pe Termene.ro.
La jumătatea lunii trecute, directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, și-a anunțat demisia (Sursa: hotnews.ro), invocând motive personale. Anterior, el fusese revocat din Consiliul de Administrație de către noul ministru al Mediului, Cristiana Pasca Palmer.
Scandalurile s-au ținut scai de Crăciunescu în ultima vreme. La nemulțumirea reprezentanților industriei mobilei, care au acuzat Romsilva că le blochează activitatea prin impunerea unor prețuri cu 300% mai mari la licitații (Sursa: mediafax.ro), s-au adăugat problemele din justiție. Alături de senatorul Ilie Sârbu și de deputații Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, el este urmărit penal de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.
Potrivit procurorilor, Crăciunescu și-ar fi împiedicat angajații să împiedice restituirea ilegală a unei suprafețe de pădure de peste 40.000 de hectare, în județul Bacău. „În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate“, se precizează într-un comunicat al DNA. (Sursa: pna.ro) Prejudiciul total se ridică la 303,8 milioane de euro. Împotriva lui Crăciunescu a fost impusă măsura controlului judiciar.
Adam Crăciunescu a devenit director general al Romsilva, în mai 2012. Anterior, pentru patru ani, fusese vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. (Sursa: rosilva.ro)
Crăciunescu mai este implicat în conducerea a două societăți: Carpatina-Forest SRL , al cărei director este Crăciunescu, se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management. Carpatina-Forest SRL a avut în 2014 afaceri de 304.108 lei.
craciunescu2
În noiembrie 2015, Crăciunescu și-a cedat participarea într-o altă societate cu profil agricol, Agrofoeni SRL, către un cetățean german, Rolf Wais. Agrofoeni a avut, acum doi ani, afaceri de 949.388 de lei.
craciunescu1

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe