Grasa de Cotnari din producția 2008, produsă de compania Cotnari SA, se bucură anul acesta de încă un succes fulminant. Cotnari a clasat România în elita producătorilor mari de vinuri ai lumii, la concursul de la Berlin- Berliner Wein Trophy. Competiția este considerată una dintre cele mai importante de acest gen din întreaga lume.
„Cele aproape 10.000 de probe de vin înscrise în anul 2016 la concurs provin din ţări cu tradiţie în producerea vinului, precum Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Germania, dar şi din ţările din Lumea Nouă, produse în Argentina, Australia, Chile, Noua Zeelandă, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul transmis de compania Cotnari. În cardul aceluiași concurs, producătorul românesc a mai câștigat încă trei medalii de aur pentru Grasă de Cotnari 1985, Grasă de Cotnari 2000 și Fetească Albă 1998.
Compania SC Cotnari SA a fost înființată în anul 1992 și deține 1.700 de ha de podgorie în Podișul Moldovei.
Potrivit portalului Termene.ro, anul trecut Cotnari a avut o cifră de afaceri de 111,2 milioane de lei. Profitul a crescut semnificativ față de anii anteriori, de la 3,6 milioane de lei în 2013 la 24,2 milioane de lei în 2014.
Din datele deținute de Termene.ro, acționar al Cotnari SA este Asociația Salariaților Vița de Vie. Compania este condusă de Ioan Malutan, Vladimir Tănăsoiu, Neculai Carja, Mircea Chiropec, Constantin Deleanu, Lazăr Gheorghe, Matei Ioan, Neculai Olariu și Răzvan Serghiuță. Din administrația companiei face parte și societatea Expert-Audit SA.

O surpriză plăcută pentru iubitorii vinului de Cotnari este că, de la 1 martie, în cadrul noii campanii promoționale organizate de companie, printre premiile oferite se numără și 3.200 de sticle de vinoteca Grasă de Cotnari 2008, medaliată la Berlin cu Marea Medalie de Aur.
Compania Cotnari a mai obținut alte 15 medalii la primele trei concursuri internaționale din acest an.
Anual producția de struguri ajunge la aproximativ 12 milioane de kilograme în România, iar în urma procesării rezultă circa 7,5 milioane litri vin DOC, de calitate superioară. Vinul DOC este vin cu denumire de origine controlată. Un vin poate purta denumirea DOC doar dacă această denumire este aprobată prin ordin de Ministerul Agriculturii și Alimentației, iar vinificarea, condiționarea, maturarea și îmbutelierea sa se face în același areal al zonei de producere.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe