Profitul net al societății Aerostar Bacău S.A. a fost anul trecut de 52,27 milioane de lei, cu 164,79% mai mult decât în 2014. Veniturile totale, care s-au ridicat anul trecut la 340 de milioane de lei, sunt cu 26,86% mai mari decât în anul precedent. (Sursa: profit.ro) Profiturile au crescut, de altfel, de la an la an, înaintea „exploziei” anunțate recent: de la 9,5 milioane de lei în 2008 la 14,8 milioane în 2013.
Aerostar e unul dintre puținii coloși ai perioadei comuniste care au supraviețuit tranziției. Înființată în 1953, fabrica Aerostar e profilată pe repararea și modernizarea avioanelor și echipamentelor. Înainte de Revoluție, la Aerostar ajung mai ales aeronave militare. După aceea, societatea se profilează pe aviația civilă: produce componente și asigură mentenanță.
Societatea s-a adaptat rapid cerințelor momentului. În ultimii ani, domeniul militar a revenit ca preocupare importantă la Bacău: în 2014, a reprezentat cam o treime din totalul lucrărilor contractate. (Sursa: aerostar.ro) La sfârșitul anului trecut, Aerostar a câștigat și un contract atribuit de Ministerul Apărării, în valoare de 3,18 milioane de euro, pentru repararea și întreținerea avioanelor militare MIG-21L, IAR-99, IAK-52 și IAR 330. (Sursa: profit.ro) Alte contracte au prevăzut modernizarea aparatelor MIG-21 ale statului Mozambic, Thailanda, Egipt, India sau Bangladesh. (Sursa: economica.net) În 2012, în hangarul Aerostar a ajuns și un avion Airbus 320, operat de compania grecească Sky Wings. (Sursa: jurnalul.ro)
Exporturile reprezintă, de altfel, grosul vânzărilor.
E privatizată în 2000: pachetul majoritar a fost cumpărat de compania IAROM S.A., controlată în prezent de către Doru Damaschin, Mihail Nicolae Toncea și Grigore Filip. Printre acționarii minoritari se numără SIF Moldova, cu 14,7%. Capacitatea de fabricație a fost extinsă în anii precedenți printr-un proiect în valoare de aproape 22 milioane de lei, din care 8,6 milioane de lei au reprezentat fonduri nerambursabile, 7,5 milioane de lei din partea Fondului European de Dezvoltare Regională, iar 1,2 milioane de la bugetul de stat. (Sursa: cotidianul.ro)
În prezent, compania e administrată de un consiliu format din cinci membri, ales în 2012 pentru o perioadă de patru ani. La Aerostar lucrează 1.422 de angajați.
aerostar

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe