Există numeroase motive întemeiate pentru antreprenori să reţină angajaţii valoroşi. În primul rând, a avea alături o echipă productivă şi care aduce profit este unul dintre cele mai importante avantaje competitive pe care o afacere îl poate avea. Mai mult, înlocuirea continuă a angajatilor consumă resurse umane şi iroseşte timp, iar asta afectează performanţa. Să nu uităm că a înlocui un salariat entry-level este un proces destul de costisitor.

Acestea fiind spuse, în acest articol îţi vom prezenta 6 metode eficiente care te vor ajuta să reţii angajaţii valorosi.

1. Ofera-le remuneraţia financiară pe care o merită.

Salariile bune sunt un must-have pentru orice companie care vrea să-şi reţină angajaţii dedicaţi. Nimeni nu se poate aştepta să găsească şi să ţină alături oameni pregătiţi şi muncitori fără a le oferi un salariu competitiv şi alte beneficii precum asigurare medicală privată, asigurare de viaţă şi tichete de masă. Foloseşte un calculator de salarii de la CIEL pentru a gestiona cu uşurinţă activitatea de salarizare şi a te putea concentra pe creşterea afacerii.

2. Arată-le că îţi pasă

Firmele care îşi reţin cu succes echipele productive sunt acelea care realizează că angajaţii au o viaţă înafara serviciului. Prin urmare, aceşti angajatori oferă tot felul de beneficii care să-i ajute pe angajaţi să se simtă înţeleşi şi apreciaţi. Orele flexibile de lucru, posibilitatea de a lucra de acasă şi zilele libere plătite sunt doar câteva exemple. La birou, poţi face un obicei din a aduce îngheţată întregii echipe în fiecare vineri sau să ieşiţi cu toţii la masa de prânz o dată pe lună. 

3. Împărtăşeşte succesul afacerii

Având în vedere că cei mai buni angajaţi contribuie la succesul businessului, corect ar fi ca ei sa fie recomensaţi pentru performanţele lor. Poţi, de pildă, să le oferi o mărire de salariu o dată pe an, bonusuri financiare sau vacanţe plătite de companie. Această abordare va incuraja întreaga echipă să se concentreze pe livrarea de rezultate şi generarea de profit. 

4. Promovează-i

Un angajat bun îşi va dori, cu siguranţă, să avanseze în carieră. Dacă nu-i oferi şanse de promovare, un asemenea membru al echipei te-ar putea părăsi în favoarea unei companii care l-ar angaja pe un post pe care şi-l doreşte. Ia în considerare oferirea unor oportunităţi reale de avansare. În acest fel, îţi vei inspira toţi angajaţii să se focuseze pe creşterea şi dezvoltarea profesională.

5. Spune-le că le eşti recunoscător

Oricui îi place să fie apreciat pentru munca sa, dar rareori se întâmplă ca unui angajat productiv să i se recunoască meritele. Ai grijă ca firma ta să se încadreze în categoria care le arată angajaţilor aprecierea. Începe printr-un simplu mulţumesc pentru o treabă bine făcută.  

6. Află de ce angajaţii rămân sau pleacă din companie

Atunci când un angajat îşi dă demisia, întreabă-l care este motivul pentru care a ales să plece din firmă. Cere feedback şi ţine cont de el. În acelaşi timp, întreabă-ţi angajaţii care sunt în companie de ceva timp ce îi determină să rămână, ce le place şi ce ar schimba sau îmbunătăţi. Colectează răspunsurile şi pune în aplicare sfaturile pe care le primeşti de la foştii şi actualii membrii ai echipei.

 

Afacerile mici investesc timp şi bani în diverse resurse care le ajuta să crească. Însă lipsa unei echipe dedicate poate fi extrem de dificilă pentru antreprenori. Cu metodele de mai sus, poţi să-ţi reţii angajaţii valoroşi şi să lucraţi împreună pentru dezvoltarea businessului.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe