Reţeaua de sănătate Regina Maria a cumpărat spitalul privat Ponderas, deschis în 2011. Spitalul Ponderas este specializat în chirurgie metabolică de avangardă – chirurgia obezității.
Rețeaua Regina Maria vrea să transforme această unitate într-un spital de chirurgie generală, a anunţat directorul general al reţelei de sănătate Regina Maria, Fady Chreih.
Dr. Cătălin Copăescu deţine 80% din capitalul spitalului privat Ponderas, celelalte acţiuni fiind deţinute de alţi medici, precum Alina Ambrozie (5%), Anca Copăescu (5%), Daniela Godoroja şi Mihai Godoroja (10%). Dr. Cătălin Copăescu este singurul chirurg din România cu titlul de Surgeon of Excellence atribuit de Federația Internațională de Chirurgia Obezității (Europa) și de Surgical Review Corporation (SUA).
„Îmi doresc ca acest experiment de succes, care este Ponderas, să devină un model care poate fi multiplicat la nivel regional”, a afirmat dr. Copăescu. Acesta este profesor asociat în chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.
Discuțiile privind tranzacția de achiziționare a spitalului privat Ponderas au început în urmă cu un an, însă acționarii medici ai spitalului Ponderas au acceptat oferta făcută de Regina Maria abia anul acesta. Valoarea tranzacției nu este cunoscută. Pentru finalizarea tranzacției, este nevoie de aprobarea Consiliului Concurenței.
Reţeaua Regina Maria vrea ca spitalul privat Ponderas să devină unul de chirurgie generală. Spitalul Ponderas are o capacitate de 141 de paturi, 35 de cabinete medicale, 8 săli de operaţie și o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi.
Cu ajutorul portalului Termene.ro, putem vizualiza evoluția juridică și financiară a societății Delta Health Care SRL – Spitalul Ponderas.
Administrator al Delta Health Care SRL este dr. Copăescu Cătălin-Andru, iar acționarii sunt: Ambrozie Alina-Daniela, Copăcescu Anca Maria, Godoroja Daniela și Godoroja Mihai Vasile.

Pentru a vedea și în ce alte companii mai sunt aceștia acționari, vizualizați secțiunea Asociați și Administratori – conexiuni cu alte firme a Termene.ro.
În anul 2014, compania Delta Health Care SRL a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 46.454.224 de lei și un profit net de 2.041.538 de lei. Tot în acest an, compania avea 140 de angajați. Spitalul Ponderas a înregistrat o cifră de afaceri de 16,1 milioane de euro în 2015, în creştere cu 40% faţă de anul precedent.
Directorul general al Regina Maria, Fady Chreih, a declarat că în acest an există un buget separat de achiziții și speră că vor avea de comunicat și alte achiziții.
Săptămâna trecută, compania care operează reţeaua de sănătate a anunţat că va construi primul spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca. Investiția va fi de 15 milioane de euro și va fi finalizată în anul 2017. Aceasta reprezintă cea mai mare investiţie a reţelei din afara Bucureştiului.
Rețeaua Regina Maria, Centrul Medical Unirea SRL, este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, cu 24 policlinici proprii (București, Cluj, Craiova, Brasov, Bacău, Constanța, Pitești, Iasi, Timisoara) și 188 de policlinici partenere în întreaga țară, 4 spitale în București și în țară (Spitalul Băneasa, Spitalul Euroclinic, Spitalul de obstetrică și ginecologie Brașov, Campus Medical Bacău), 2 maternități (București și Brașov), 6 Campusuri Medicale (București, Bacău, Braşov şi Constanța), 6 centre de imagistică (RMN, CT) în Bucureşti, Brașov şi Bacău, opt laboratoare clinice (București, Brașov, Bacău, Cluj, Craiova, Constanța, Iași, Timișoara) și o Bancă Centrală de Celule Stem.
Acționari ai Centrul Medical Unirea SRL sunt Mep Capital Investments și Royal Capital Investments SARL, iar printre persoanele care fac parte din conducere, se numără Csanad Daniel, Fady Constantin Chreih, Georgescu Cornelia-Nirvana, Nikolaus Bethlen, Strassberg Matthew David, Hadi Rahimian și Olimpia Enache.

Centrul Medical Unirea deţine și 99,98% din capitalul social al Euroclinic Hospital S.A., care administrează spitalul privat Euroclinic din București, 99,99% din capitalul social al societății Regina Maria – Banca Centrală de Celule Stem S.A. și 99,5% din societatea Regina Maria Agent de Asigurare S.R.L.
Din datele centralizate de Termene.ro, Centrul Medical Unirea SRL a trecut în 2014 pe profit după patru ani de pierderi, iar cifra de afaceri a fost în creștere cu 33%, la 200,9 milioane lei (45,2 milioane euro).
Reţeaua Regina Maria ar putea ajunge la afaceri de 100 de milioane de euro în acest an, după o creştere a business-ului cu 20% în 2015, până la circa 65-66 de milioane de euro.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe