Printr-o hotărâre publicată pe 24 noiembrie în Monitorul Oficial, Banca Comercială Română (BCR) și BCR Leasing IFN S.A. au aprobat reducerea capitalului social al BCR Real Estate Management, subsidiară a Băncii, cu suma de 118.337.600 de lei, până la 42.841.400 de lei, “în scopul acoperirii pierderii raportate înregistrate la data de 1 ianuarie 2015.”
Capitalul fusese majorat la sfârșitul anului 2010, prin emisiunea a 14.190.000 de acțiuni, a câte 10 lei fiecare. La acea vreme, reprezentanții BCR spuneau că majorarea a fost necesară pentru gestionarea activelor, incluzând, pe lângă proprietățile imobiliare, flota auto a companiei BCR Real Estate Management își majorează capitalul cu 33 mil. euro.
Cu ajutorul informațiilor accesibile prin portalul juridico-financiar Termene.ro, am analizat evoluția din ultimii ani a companiei.
BCR Real Estate Management a fost înființată în 2009, având ca principal obiect de activitate “Administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract”. În 2014, a avut o cifră de afaceri de 101,8 milioane de lei, în scădere cu aproape 22 de milioane față de anul precedent. A înregistrat pierderi de 38,8 milioane în 2014, după un an cu profit de 6,9 milioane de lei (2013) și un 2012 cu pierderi masive, de aproape 93 de milioane de lei. Anul trecut, numărul angajaților a ajuns la 23, după un vârf de 96 în 2011.
bcr
În ultima vreme, compania a trecut prin schimbări de management și prin modificări ale structurii de conducere. Anul trecut, austriacul Bernd Mittermair a fost înlocuit din funcția de președintele Consiliului de Administrație, iar în locul său a venit Adriana Jankovicova, din Slovacia, care a primit un mandat de patru ani. La sfârșitul lui 2013, numărul membrilor consiliului de administrație fusese redus de la 5 la 3, iar comitetul executiv fusese dizolvat. Anterior, societatea își închisese punctele de lucru în Predeal, Poiana Brașov, Mamaia (3 locații), Sovata și Vatra Dornei. Alte schimbări au survenit în 2012, atunci când Dominic Bruynseels și-a dat demisia din consiliul de administrație, iar Kristiaan de Ruijter și Florian Dangl au fost revocați.
În octombrie, la Judecătoria Sectorului 3 a fost înregistrat un litigiu, în care Primăria generală a Capitalei este reclamant, iar BCR Real Estate Management SRL – pârât. Primul termen este programat pentru data de 7 decembrie 2015.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe