RCS&RDS, operator controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a fost amendat luna trecută, cu 10.000 de lei, de către autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) pentru că a refuzat portarea pe cartelă în propria rețea a unui număr de telefonie mobilă care funcționa pe bază de abonament într-o altă rețea. Dacă nu-și va revizui această practică ilegală, RCS&RDS riscă să primească amenzi mai mari în perioada următoare.
În urma sesizărilor primite de ANCOM, inspectorii Autorității au demarat o acțiune de control și au constatat că operatorul refuză portarea unui număr care funcționase pe bază de abonament într-o altă rețea către rețeaua RCS & RDS pe cartela preplatită, ceea ce reprezintă o încălcare a drepturilor utilizatorilor și se sancționează contravențional”, a declarat joi Cristin POPA, Director Executiv ANCOM, scrie hotnews.ro.
Contactați de HotNews.ro, oficialii ANCOM au precizat că sesizările au fost primite din partea unui singur utilizator.
Practic, inspectorii ANCOM au verificat plângerea utilizatorului și au constatat o practică ilegală – RCS&RDS refuză portarea în rețeaua sa pe cartelă a unor numere care anterior funcționau pe bază de abonament în alte rețele.
Operatorul va trebui să-și schimbe această practică ilegală pentru a nu risca amenzi mai mari, în cazul unor noi plângeri de la utilizatorii de telefonie mobilă sau în urma unor noi controale ANCOM.
Într-un comunicat de presă transmis joi, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) subliniază faptul că utilizatorii de telefonie mobilă au dreptul să își porteze numărul de telefon dintr-o rețea de telefonie în alta, chiar și atunci când portarea implică trecerea de la abonament (în vechea rețea) la cartela preplatită (în noua rețea). Condițiile în care se realizează portarea sunt stabilite de ANCOM, iar operatorii care refuză portarea unui număr de telefon invocând faptul că portarea se poate realiza doar dacă utilizatorul optează pentru un abonament pot fi sancționati de Autoritate, așa cum s-a întâmplat în luna aprilie a acestui an, când ANCOM a amendat RCS & RDS.
Articol preluat de AICI.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe