Direcția Națională Anticorupție înștiințează faptul că procurorii l-au reținut pe fostul consilier de stat Răzvan Murgeanu și pe Gabriela Gângoe-Simion.
Răzvan Murgeanu este om de afaceri, iar motivele pentru care a fost reținut este pentru trafic de influență, dare de mită și instigare la infracțiunea de spălare a banilor.
Dosarul poate fi urmărit AICI.
A fost reținută și Gabriela Gângoe-Simion. Aceasta este practician în insolvență, iar motivele reținerii sunt intermedierea efectuării unor operațiuni financiare de către persoana care are sarcina de a supraveghea și controla un operator economic privat. Este acuzată de complicitate la trafic de influență și la dare de mită. Abuzul în serviciu, falsul în înscrisuri sub semnătură privată și spălarea de bani, continuă tabloul motivului reținerii.
Gabriela Gângoe-Simion a aranjat o plată din conturile unei societăți. Societatea se afla sub monitorizarea sa, suma ajungând la 64.000 lei. Aceasta sumă reprezenta remunerație încasată, în mod ilegal. Procurorii au constatat că primăria a plătit către asocierea respectivă suma de 8,5 milioane lei. Sumă care reprezenta o plată parțială pentru serviciile prestate.
Așadar, pentru a se efectua plata și pentru a influența funcționarii ce aveau atribuții în acest sens, directorul Stănescu, a pretins de la reprezentanții asocierii prin intermediul lui Răzvan Murgeanu, o sumă de 15.000 de euro. Răzvan Murgeanu a revendicat de la Gabriela Gângoe-Simion suma de bani inițială, dar și alți 15.000 euro. Aceasta a fost de acord să completeze suma.
Gabriela Gângoe-Simion, ajungând la o înțelegere cu Răzvan Murgeanu, a motivat conducerii firmei pe care o supraveghea că banii au fost virați de Primăria sectorului 5 și că trebuiau plătite niște comisioane. Aceasta a dispus subcontractarea unor lucrări de remediere la blocurile ce au făcut obiectul unuia dintre contracte către o societate comercială.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe