Austriecii sunt printre cei mai mari investitori în România, în special datorită unor investiții-mamut, precum cele din domeniul petrolier, forestier sau bancar. În topul realizat de Banca Națională a României anul trecut, Austria s-a plasat pe locul al doilea între țările cu cele mai mari investiții din țara noastră, după Olanda: afacerile din această țară au totalizat 9,69 miliarde de lei, ceea ce a reprezentat 16,1% din valoarea investițiilor străine directe. (Sursa: www.bnr.ro)
Cea mai mare companie din industria petrolului din România, OMV Petrom, traversează o perioadă mai proastă, pe fondul scăderii prețului barilului de petrol. Grupul a anunțat recent, pentru 2016, o scădere a investițiilor între 10 și 20%. Vezi aici mai multe detalii. În 2014, OMV Petrom a avut o cifră de afaceri de 16,5 miliarde de lei, și un profit de 1,8 miliarde de lei, față de 4,8 miliarde de lei în anul precedent. OMV Petrom Marketing SRL, care face parte din același grup, a avut afaceri de 14,1 miliarde de lei și un profit de 304,8 milioane de lei în 2014.
Asigurarea Românească – ASIROM Vienna Insurance Group SA a avut în 2014 o pierdere netă de 40,7 milioane de lei (Sursa: www.asirom.ro). Chiar și în aceste condiții, pierderea este mai mică decât cea raportată la sfârșitul lui 2013: 232,7 milioane de lei.
asirom
Holzindustrie Schweighofer SRL – cu afaceri în 27 de țări – a înființat sucursala din România în 2002. Prima fabrică din România a fost deschisă în anul următor, la Sebeș. În anii următori, s-a extins prin cumpărarea unor vechi platforme de exploatare sau deschiderea unora noi. E vorba de cele din Rădăuți (2008), Siret (2009), Comănești (2010) și Reci (2015). Potrivit unui raport publicat recent, firma austriacă a beneficiat de numeroase contracte atribuite de către Romsilva, fără licitație. (Vezi detalii aici)
Compania de construcții Strabag SRL a avut în 2014 afaceri de 753,3 milioane de lei și a realizat profituri de 6,3 milioane de lei. Profitul s-a diminuat foarte mult față de 2013, când Strabag obținuse 96,2 milioane de lei.
Uniqa Asigurări a înregistrat pierderi de peste 48 de milioane de lei în 2014. Compania a devenit parte a grupului austriac în 2008, odată cu preluarea companiei Unita, prima companie cu capital privat din România.
În noiembrie 2014, două firme austriece, Baumax Aktiengesellschaft și Baumax Import & Logistik GmbH și-au cedat acțiunile în cadrul retailerului din România. Capitalul social a fost preluat de către Baumax Ro Interco, Bricolaje Investissement și Leroy Merlin Bricolaj SRL. În 2013, cifra de afaceri netă a companiei fusese de 517,3 milioane de lei, iar pierderile s-au ridicat la 105,8 milioane de lei.
Sursa FOTO: EVENIMENTUL ZILEI

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe