Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, este cercetat pentru trafic de influență și spălare de bani de către procurorii anticorupție, în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Budeanu ar fi intermediat transferul sumei de 5 milioane de dolari de la Buzăianu către Udrea, pentru a facilita derularea unui contract (DNA: Fondatorul Cancan, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul Elenei Udrea).
budeanu1
Faptele s-ar fi petrecut în 2010, în perioada în care Udrea era ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.
Acțiunea vine la aproximativ o lună după ce anchetatorii au percheziționat sediul firmei Cancan TV, precum și locuințele unor persoane suspectate de implicare în spălări de bani și trafic de influență.
Datele de pe Termene.ro ne ajută să “desfacem” afacerile în media ale lui Budeanu.
În prezent, acesta apare ca administrator și acționar și patru firme: High Life Grup SRL, Cancan.ro Media Division SRL, Premium Management Team SRL și Revista Ciao SRL.
Legătura dintre Budeanu și Buzăianu e dată însă de participarea temporară a acestuia din urmă în firma Cancan Media SRL (care în 2012 a devenit C Web Publishing SRL), la care participă Speranța Budeanu. În 2008, Energy Holding, companie controlată de Buzăianu, a preluat temporar controlul Cancan Media SRL de la un offshore din Cipru care apare și acum în acționariatul actualei C Web Publishing, Bytheria Holdings Limited (Energy Holding, oficial în acţionariatul cotidianului Cancan). În momentul de față, firma C Web Publishing SRL se află în insolvență.
Nici alte afaceri controlate de-a lungul timpului de Budeanu nu se simt prea bine. Revista Ciao SRL se află lă rândul său în insolvență. La începutul acestui an, creditorii Ciao SRL – între care se numără Budeanu și Boștină și Asociații SPRL și S.C. Advertising Group Division SRL – au fost convocați pentru aprobarea unei licitații pentru vânzarea unor bunuri mobile din patrimoniul firmei.
Cât despre Cancan TV SRL, firmă la sediul căreia au fost făcute recent percheziții în același dosar: în noiembrie 2014, Radu Budeanu și Speranța Budeanu au cesionat părțile sociale pe care le dețineau acolo către Orlando Valache, fost redactor șef al publicației conduse de Budeanu (audiat la DNA în dosarul Udrea-Buzăianu pe 8 octombrie), și către Radu Călin Prunaru. Aceștia din urmă fuseseră cooptați în Cancan TV anul trecut. În 2014, Cancan TV SRL a avut o cifră de afaceri de 597.758 lei și pierderi de 196.689 lei. Totodată, înregistra datorii către bugetul de stat de 99.276 de lei.
budeanu2
În societatea High Life Grup SRL, după ultima modificare de acționariat din 2006, Budeanu are 86,5% din părțile sociale, iar asociatul său, fostul fotbalist dinamovist Dragoș Săvulescu – 13,5%. Asta după ce un alt asociat, Cosmin Bălăcean și Saturn Internațional LLC, înregistrată în SUA, și-au cedat părțile sociale către Budeanu. Ultimul an cu profit a fost 2008, apoi următorii doi (ultimii pentru care există date) au fost pe minus. Săvulescu mai este implicat în alte șapte firme cu profiluri diverse, inclusiv într-una de producție de film, împreună cu Bobby Păunescu.
În Cancan.ro Media Division SRL, Radu Budeanu este asociat cu Speranța Budeanu. În 2013, ultimul an pentru care există date, cifra de afaceri a fost de 850.153 de lei. În 2014, firma a înregistrat pierderi de 324.052 de lei.
Compania Premium Management Team SRL e una de consultanță, înregistrată în 2012 de Elena Barabancea, aflată în conducerea firmei de curățenie Romprest Service SRL și cedată apoi lui Budeanu. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 1.989.821 lei și un profit de 36.779 lei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe