Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a trimis în judecată pe soții Robertino și Mariana Stan, administratori și acționari la mai multe farmacii, precum și pe opt complici ai acestora într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu la bugetul de stat de 17,74 milioane lei (4 milioane euro).
Ei au creat două mecanisme de eludare a taxelor datorate bugetului de stat pentru firmele Cross Pharm, Benedic Pharm și Farmacia Vitaplus Cernica. Din verificările efectuate de către ANAF a rezultat că societățile respective au declarat intrări intracomunitare și au efectuat unele dintre achizițiile de medicamente de la intern prin două circuite comerciale care înglobează operațiuni fictive destinate sustragerii de la plata sumelor de bani datorate cu titlu de TVA și introducerii în circuitul comercial a unor medicamente pentru care nu există documente legale de proveniență.
Termene.ro prezintă istoricul fiscal al acestor trei firme:
În 2013, afacerile Cross Pharm București au crescut de peste 18 ori, față de 2012, la 30,9 milioane lei (6,9 milioane euro), iar profitul de 4,7 ori. Firma avea 1 angajat. Vezi aici detalii
asociati
Aceeași situație și în cazul Farmacia Vitaplus Cernica: afaceri de 62 ori mai mari în 2013, de 11,6 milioane lei (2,6 milioane euro), cu 2 angajați. Detalii aici
pharma
Benedict Pharma Chitila figurează că nu a avut afaceri, dar a avut pierderi de 8.329 lei în 2013. BENEDICT PHARMA SRL
benedict
Parchetul a dispus și instituirea sechestrului asigurător și poprirea asupra conturilor bancare deținute de inculpați, asupra imobilelor deținute de aceștia și asupra sumelor de bani ridicate cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe