Profitul operaţional al grupului francez Michelin & Cie a urcat peste estimările analiştilor în primul semestru din 2016, datorită accelerării vânzărilor auto în China şi a beneficiilor obţinute în urma reducerii costurilor, transmite Bloomberg.
În perioada ianuarie – iunie 2016, profitul operaţional al celui mai mare producător de anvelope din Europa a crescut cu 11%, la 1,41 miliarde de euro (1,55 miliarde de dolari), de la 1,26 miliarde de euro în primul semestru din 2015. Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la un câştig de 1,3 miliarde de euro.
Michelin vrea să-şi scadă cheltuielile cu 1,2 miliarde de euro până în 2020. Săptămâna trecută, compania a anunţat concedierea a 500 de angajaţi la sediul său central din Clermont-Ferrand, Franţa.
Michelin a reconfirmat obiectivul de a înregistra în acest an o creştere a veniturilor, excluzând efectele fluctuaţiilor valutare, iar fluxul de numerar ar urma să ajungă la cel puţin 800 de milioane de euro.
Compania se aşteaptă ca redresarea pieţei auto din China să continue şi în perioada următoare.
Până în 2020, Michelin vrea să-şi majoreze capacitatea combinată de producţie anuală la cele trei noi fabrici din China, Brazilia şi India la 400.000 de tone, de la 134.000 tone în 2015, ca parte a strategiei de a genera flux de numerar de un miliard de euro.
Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe