Acţiunile CEZ AS au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimele şase săptămâni, după ce profitul în trimestrul doi din 2016 s-a situat sub estimările analiştilor, în urma deprecierilor de active din România, iar grupul ceh de utilităţi a revizuit în scădere previziunile pentru acest an, transmite Bloomberg.
În perioada aprilie – iunie 2016, profitul net a scăzut la 3,75 miliarde de coroane, de la 7,9 miliarde de coroane în trimestrul doi din 2015, din cauza deprecierilor de active de 900 milioane de coroane din România şi a preţului scăzut al electricităţii, a anunţat marţi compania cehă. Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la un profit net de 5,5 miliarde de coroane.
Marţi dimineaţă, acţiunile CEZ au scăzut cu 4,9% la Bursa de la Praga, cel mai semnificativ declin din 24 iunie, iar la prânz se înregistra un declin de 2,9%, la 433,70 coroane. În ultimele 12 luni, titlurile CEZ au scăzut cu 25%.
CEZ şi-a revizuit în scădere estimările privind profitul operaţional (EBITDA) din acest an, la 58 de miliarde de coroane, faţă de prognoza anterioară de 60 de miliarde de coroane şi comparativ cu 65,1 miliarde de coroane în 2015.
De asemenea, CEZ şi-a confirmat estimările pentru întregul an 2016 privind realizarea unui profit net de 18 miliarde de coroane, în scădere faţă de profitul net de 27,7 miliarde de coroane în 2015.
CEZ este controlat de statul ceh, care deţine aproximativ 70% din acţiuni. Grupul CEZ este prezent şi pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe