În România, potențialul de dezvoltare a afacerilor din domeniul agriculturii a fost întotdeauna unul ridicat. În ultimii ani însă, tot mai mulți tineri antreprenori au ales acest sector de activitate pentru business-ul lor. Acest lucru s-a datorat și numeroaselor opțiuni de finanțare disponibile pentru aceștia. 

Creditele nebancare pentru agricultură de la Mikro Kapital au reprezentat cea mai atractivă opțiune în anul care a trecut și continuă să fie o variantă preferată de numeroși agricultori. Ai demarat și tu o afacere în sectorul agricol și te gândești să realizezi investiții noi? Poți alege un credit agricol de aici, în condiții avantajoase. 

Dacă nu ești convins, venim în sprijinul tău cu o listă de avantaje de care poți beneficia atunci când optezi pentru un credit nebancar pentru agricultură de la Mikro Kapital.

În ce situații este avantajos să beneficiezi de un credit agricol

Iată care sunt principalele situații în care un credit agricol te poate ajuta să îți dezvolți afacerea:

 • Achiziția diverselor materii prime necesare producției: semințe, îngrășăminte, substanțe destinate fertilizării solului, pesticide. 
  • Aceste investiții sunt avantajoase pentru fermieri ca tine, întrucât sporesc productivitatea și măresc cantitatea de marfă produsă pentru comercializare. 
  • În acest fel, poți avea la dispoziție stocul de marfă necesar pentru desfacerea pe piețe avantajoase, chiar dacă ești un producător mic sau mediu.

 • Achiziția utilajelor de lucru necesare – Pentru a suplimenta producția obținută și a ușura munca lucrătorilor implicați, ai nevoie de cele mai performante utilaje, în funcție de specificul activității desfășurate.
  •  Poți opta pentru achiziția unor utilaje noi sau a celor second-hand, cu ajutorul creditelor pentru agricultură de la Mikro Kapital, destinate investițiilor. 
 • Un mai bun control al riscurilor – Atunci când demarezi o afacere în domeniul agriculturii, de cele mai multe ori, aceasta are caracter sezonier. Din acest motiv, riscurile la care te supui sunt mai mari comparativ cu cele aferente afacerilor ce beneficiază de producție constanta tot anul. De aceea, ai nevoie de un credit agricol, care să te ajute să asiguri un control mai bun al acestor riscuri. 
  • De exemplu, îl poți folosi pentru acoperirea capitalului de lucru, în perioada de inactivitate a firmei tale. 
  • Poți achita salarii, poți plăti facturi la furnizori sau poți acoperi anumite credite de la diverse instituții sau plăți datorate statului. 
  • În acest fel, afacerea ta se menține în funcțiune până la venirea sezonului productiv.
 • Dezvoltarea continuă a afacerii tale – Ca în orice alt domeniu, sectorul agricol permite dezvoltarea continuă a afacerilor derulate de micii întreprinzători. 
  • Pentru a ține pasul cu ceilalți antreprenori din domeniul agriculturii, va trebuie să investești constant în procesul de îmbunătățire a sistemului de lucru, în automatizarea acestuia și în sporirea producției obținute. 
  • Poți face acest lucru cu ajutorul creditelor pentru agricultură de la Mikro Kapital, pe care le poți obține rapid și ușor, cu un pachet minim de documente necesare.
 • Condiții avantajoase de creditare – Sectorul agricol beneficiază de surse de finanțare avantajoase pentru fermieri, sub forma creditelor nebancare, puse la dispoziție de instituții de renume precum Mikro Kapital, care susțin dezvoltarea economiei din România. 
  • Poți obține sume de până la 700.000 lei rapid, prin punerea la dispoziție a documentelor minim necesare, fără drumuri inutile la sediul instituției și fără a fi nevoit să achiți avans. 
  • În plus, poți beneficia de perioadă de grație în cazul creditelor agricole de la Mikro Kapital, iar perioada de rambursare a creditelor agricole poate fi de până la zece ani.
  • Beneficiezi de flexibilitate, de rapiditate și de transparență în relația cu reprezentanții Mikro Kapital, dispuși să îți ofere consultanță specializată, în orice moment. 

Așadar, există numeroase motive pentru care este indicat să iei în calcul creditele agricole de la Mikro Kapital, dacă ești un mic fermier în România. Acestea te pot ajuta să îți dezvolți afacerea, să o menții pe linia de plutire în perioadele inactive și să stabilești o relație de încredere cu furnizorii tăi. 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe