Avansul de 15% pentru lucrările la Centura Bacăului a fost aprobat, plata urmând să fie efectuată în două săptămâni, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Potrivit lor, proiectul ce include primii kilometri de autostradă din Moldova are finanţarea asigurată pentru 2016.

Turcii de la Eko Insaat Ve Ticaret, care construiesc Centura Bacăului, au emis pe 12 iulie 2016 o factură de 70,9 milioane de lei, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al CNADNR.

„Suntem în termenul de 60 de zile pentru plata facturii. Într-o săptămână, două, va fi achitat avansul”, au spus reprezentanţii CNADNR, care au precizat că există finanţare pentru proiect pe anul acesta.

Ei au menţionat că nu sunt actuale datele de pe noul site al CNADNR (galerie foto), potrivit cărora contractul pentru Centura Bacău a fost suspendat pentru schimbarea sursei de finanţare.

Contactaţi de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii firmei constructoare au spus că nu au primit nicio notificare cu privire la suspendarea contractului. Şi reprezentanţii consultantului lucrărilor au menţionat că nu a fost suspendat contractul.

Startul oficial al lucrărilor la Centura Bacăului a fost dat în luna mai, după mai bine de un an de la semnarea contractului, timp în care au fost probleme cu asigurarea finanţării din fonduri europene.

Proiectul Centurii Bacău a fost propus de CNADNR pentru obţinerea de finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul pentru construirea variantei ocolitoare Bacău – Etapa 1, în valoare de 472,68 milioane de lei cu TVA, a fost semnat pe 1 aprilie 2015. Proiectul prevede realizarea unei centuri în lungime de 30,7 km, din care aproape 16 km se suprapun peste traseul proiectului autostrăzii Moldova (A7). Aceştia vor fi construiţi, în prima etapă de execuţie, doar pe un sens de autostradă, în regim de 2+1 benzi din doi în doi kilometri.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 24 mai 2018.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe