Vânzările retail ale Grupului MOL în România (incluzând carburanți, GPL și lubrifianți) au crescut în primul trimestru al acestui an cu 20% față de intervalul similar al anului anterior, de la 12.000 de tone la 145.000 de tone, susținute de extinderea rețelei de benzinării, se arată într-un comunicat al companiei.
În primele trei luni ale acestui an, vânzările de motorină au avansat cu 20%, la 104.000 de tone, în timp ce vânzările de benzină au urcat cu 16%, la 36.000 de tone.
Rețeaua de benzinării MOL în România număra, la finele lunii martie, 206 stații, ca urmare a extinderii prin achiziția finalizată anul trecut cât și a investițiilor noi.
Pe ansamblul Grupului MOL, ritmul de creștere a vânzărilor retail a fost în primul trimestru de 10%, la 889.000 de tone. În piețele din Europa Centrală și de Est unde Grupul este prezent, cererea de carburanți a avansat în medie cu 2%, având un efect favorabil asupra operațiunilor segmentului Downstream.
Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 26.000 de angajaţi în întreaga lume.
Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia.
Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări, din care peste 200 în România.
Anul trecut, MOL a cumpărat de la compania petrolieră italiană Eni 208 benzinării din România, Cehia şi Slovacia. Eni opera în România 42 de benzinării sub brandul Agip.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe