Sindicaliştii din Poşta Română solicită majorarea salariului cu 200 de lei, iar în cazul în cererea nu va fi soluţionată 14.000 de angajaţi ameninţă cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie, indiferent de acţiunile de protest pe care le va organiza sindicatul, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Matei Brătianu.

‘Astăzi are loc un protest al sindicaliştilor din Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, sindicat care are 21.000 de membri. Acţiunea de protest are loc în 40 de reşedinţe de judeţ şi în Bucureşti şi în alte 20 de oraşe din ţară. La aceasta participă în jur de 4.000 de oameni, după ultimele comunicări. În unele localităţi a avut loc acţiunea. Sindicaliştii au ieşit în faţa subunităţilor poştale care au fost în protest în primul rând pentru majorarea salariului şi din cauza refuzului Companiei Naţionale Poşta Română, a conducerii, de a majora salariile. SLPR a cerut 200 de lei brut, în sumă fixă pentru fiecare salariat. Ne-au amânat cu negocierile timp de 6 luni. Negociem din martie, au tergiversat şi, în cele din urmă, s-a ajuns într-un moment în care aproape că nu mai poate fi acordată majorarea salarială’, a spus Brătianu.

Majorarea salarială este de 200 de lei brut, iar efortul pentru companie ar însemna 5 milioane de lei lunar.

Liderul sindical susţine că au fost mai multe runde de negociere la care au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor, iar poziţia acestora a fost de fiecare dată de acceptare a unei majorări salariale, cu condiţia ca aceasta să se încadreze în bugetul salarial pe 2016.

‘Dacă astăzi nu primim niciun răspuns, o să continuăm şirul de acţiuni de protest. Vor avea loc acţiuni de protest în cascadă în câte 3-4 judeţe odată, liderii noştri judeţeni se vor duce şi vor cere convocarea comisiei de dialog social la prefecturi pentru ca, prin intermediul prefecţilor, să informăm încă o dată, atât ministerul, cât şi Guvernul, marşuri, un miting şi, în ultimă instanţă, dacă ne trezim cu un refuz, 14.000 de membri de sindicat au cerut şi vor susţine sub semnătură oprirea lucrului undeva la începutul lunii noiembrie’, a explicat Matei Brătianu.

În Bucureşti, acţiunea de protest a poştaşilor s-a desfăşurat la depozitul de tranzit din Giuleşti, la manifestare participând peste 100 de persoane.

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe