Pe terenul de 13,9 hectare al fabricii de vopsele și lacuri Policolor din estul Capitalei încep deja să răsară blocuri de locuințe. Potrivit Capital.ro (Sursa aici), acționarii Policolor au încasat deja o primă tranșă de 3 milioane de euro de la antreprenorii români Daniel Drăgulin şi Robertino Georgescu, care dețin împreună societatea Proest Rezidential. Cei doi și-au propus să ridice acolo până la sfârșitul anului viitor 6.000 de apartamente, clădiri de birouri și restaurante. Un bloc cu 210 apartamente se află deja în construcție, însă zona va fi eliberată în trei etape.
proest_rezidential
Din banii primiți, Policolor vrea să-și facă un nou punct de producție, în vestul Bucureștiului, pe un teren de 2,5 hectare.
Înființată în 1965, Întreprinderea de Lacuri şi vopsele Bucureşti, redenumită ulterior Policolor, crește constant, mai ales odată cu începerea exporturilor. Fabrica rezistă și după 1990, iar după șapte ani de tranziție este privatizată.
Trece printr-un proces de retehnologizare. Societatea cumpără în 1998 pachetul majoritar de acţiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri şi vopsele din Bulgaria și devine lider în producția de vopseluri și lacuri în Sud-Estul Europei. (Istoria Policolor)
Policolor S.A. (Vezi firma aici) este deținută în prezent de trei firme înregistrate în Cipru: The Romanian Investment Fund Ltd., care are 49,2% din acțiuni, Reconstuction Capital 2 Ltd. (40%) și Romanian Reconstruction Ltd. (10,7%). În noiembrie 2015, reprezentanții acestora au decis să mențină pentru următorii patru ani un consiliu de administrație format din Ion Alexandru Florescu (președinte), Cornelia-Mioara Oancea și Carmen Seghete. În luna anterioară, acționarii au negociat cu Unicredit Țiriac Bank garantarea a două împrumuturi, în valoare de 2 milioane de euro, respectiv de 17,6 milioane de lei, cu o ipotecă asupra imobilului de pe bulevardul Pallady, asupra chiriilor pentru spațiile societății și asupra creanțelor rezultate din polița de asigurare pentru respectiva construcție.
policolor
Vânzarea terenului de aproximativ 13,9 hectare a fost decisă în august 2014, „la un preț ce nu va putea fi mai mic de 130 de euro pe metru pătrat”.
policolor_sursa_google_maps
În 2014, cifra de afaceri a Policolor aproape s-a înjumătățit față de 2008: 108,6 milioane de lei, față de 197,5 cu șase ani înainte. La fel și numărul angajaților: de la 586 în 2008 la 293 în 2014. Pierderile s-au ridicat la 687.900 de lei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe