Compania Tarom SA estimează pierderi de 49 de milioane de lei în acest an, a declarat directorul general Christian Heinzmann pentru Mediafax. Acesta ține însă să precizeze că cifra este totuși mult mai mică decât cea înregistrată în 2011. Tarom ar putea trece pe profit în 2017, în condițiile în care 2016 va aduce o balansare a cheltuielilor și veniturilor, a mai spus Heinzmann (Sursa aici). În prezent, cele 23 de aeronave ale companiei sunt ocupate, în medie, în proporție de 68%.
Înființată în 1954, compania a devenit membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) în 1993, potrivit prezentării publicate pe site-ul tarom.ro.
Tarom SA a trecut prin mai multe valuri de schimbări la vârf odată cu trecerea la managementul privat, în noiembrie 2012. Soluția, aplicată la acea vreme pentru mai multe societăți cu capital majoritar de stat, fusese agreată de statul român cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional. Heinzmann, care fusese anterior în conducerea unor companii aeriene din Albania, Luxemburg, Belgia și Bangladesh, a devenit atunci director general al companiei. Transportatorul avusese rezultate dezastruoase în perioada 2009-2012, cu pierderi care au atins un vârf de 332,5 milioane de lei în 2010, după cum arată datele Termene.ro.
După cum arată o hotărâre publicată în Monitorul Oficial, în mai 2014, patru membri ai Consiliului de Administrație (CA) au fost revocați, întrucât nu au elaborat și prezentat Adunării Generale a Acționarilor un plan de administrare. Un an mai târziu, membrii noului CA al Tarom SA, care funcționa provizoriu, au decis să demisioneze. “Am propus o strategie de restructurare şi am considerat că ne-am terminat misiunea”, explica atunci, pentru Mediafax (Sursa aici), cel care fusese peședintele Consiliului, Gabriel Dumitraşcu. În 2013 și 2014, primii cu management privat, pierderile companiei s-au diminuat, până la 130,1 milioane de lei, respectiv 110,1 milioane.
În mai 2015, capitalul social al societății a fost majorat cu 40,2 milioane de lei, cei patru acționari păstrându-și procentele dinainte. Conducerea intenționează acum să rediscute participarea Tarom în cadrul companiei de catering care asigură serviciile din timpul zborurilor, ia în considerare să vândă clădiri de care nu mai are nevoie și să adopte o nouă organigramă.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe