Piedone strânge semnături pentru o nouă candidatură. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au admis contestaţia avocatului Gheorghe Piperea şi au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, pentru că nu avea numărul necesar de semnături obţinute legal. În ciuda deciziei, Piedone a anunţat că a început să strângă din nou semnături de la cetăţeni, iar până pe 26 aprilie îşi va depune o nouă candidatură.
„Văd că se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte să îmi fie impiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opţiuni, să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecaţii dvs, la vot, pe 5 iunie”, a scris pe contul său de socializare Cristian Popescu Piedone, după decizia instanţei.
Judecători: pe lista semnatarilor apar copii
Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au motivat decizia de respingere a candidaturii lui Piedone. În timpul cercetării judecătoreşti, magistraţii au descoperit că doar 2550 de semnături erau conforme cu legea. Celelalte, au fost obţinute de Popescu Piedone de la copii, care nu au drept de vot, sau de la cetăţeni care nu locuiesc în Sectorul 4 al Capitalei.
„Pentru diferenţa de până la 5076 de susţinători, tribunalul a susţinut că pentru o parte dintre aceştia nu sunt respectate cerinţele legale privind menţionarea în cuprinsul listelor a sectorului în care aceştia îşi au domiciliul sau reşedinţa. De asemenea, tribunalul a constatat şi lipsa menţiunii datei de naştere sau neăndeplinirea vârstei de a vota, precum şi lipsa menţiunii cetăţeniei.”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti, obţinută de Termene.ro.
Solicitarea avocatului Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea este cel care a contestat candidatura lui Piedone şi a susţinut, printre altele, că nu sunt îndeplinite cerinţele formale are dosarului de candidat, pentru că nu cuprinde suficiente semnături, având în vedere că în sectorul 4 sunt 274.190 de alegători.
„S-au citat de către petent în ordine dispoziţiile art. 51 şi art. 47 din Legea nr. 115/2015, precizându-se că lista depusă de candidatul intimat nu îndeplineşte condiţiile legale prevăzute de aceste texte normative, adăugând că, având în vedere oprobriul public declanşat împotriva intimatului, este imposibil ca acesta să fi reuşit strângerea semnăturilor necesare, care să respecte condiţiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistând nicio probă vizuală privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi”, susţine avocatul.
Zeci de solicitări de anulare a candidaturii
Peste 70 de solicitări de anulare a candidaturii au fost depuse la Judecătoria Sectorului 4. O parte dintre contestatari sunt chiar răniţii din Clubul Colectiv sau rudele celor decedaţi în incendiu.
Mai mult, victimele din Colectiv au cerut Guvernului să nu mai permită politicienilor anchetaţi să candideze.
„Am dori să solicităm Guvernului o Hotărâre de urgenţă. Există precedentul prin care s-a suspendat legea Cuţu-Cuţu, cu ciobanii. Pe acelaşi principiu ne dorim să nu mai existe candidaţi penali”, a declarat unul dintre răniţii de la Colectiv, barman în clubul groazei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe