Smart Bill Intelligent IT SRL a apărut în 2007, în perioada în care legislația s-a schimbat, permițând firmelor să emită propriile facturi. Potrivit companiei, în momentul de față Smart Bill are 30.000 de clienți, emite 300.000 de documente lunar și facturează peste un miliard de euro anual (Sursa aici).
Fondatorii companiei sunt Radu Hasan, Ioana Hasan și Mircea Căpățână, fiecare cu câte 33,3% din capitalul social. Cei trei sibieni au mai fost asociați în alte trei firme care în prezent sunt inactive: Smart Development SRL, Dynamic Soft Service SRL (ambele radiate în decembrie 2012) și Simply Clean SRL (și-a suspendat activitatea în aprilie 2010). Ioana Hasan mai este asociat în Gilbert Soft SRL, iar Radu Hasan – în Quality Soft and More SRL. Ambele au ca obiect de activitate „Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)”.
Pentru acest an, compania se pregătește să lanseze un nou produs. „În 2016 lansăm oficial un modul de gestiune a stocurilor în cloud, pe care l-am avut într-o formă privată, doar pentru clienții existenți. Acum o să-l dăm în masă”, precizează Mircea Căpățână, marketing manager Smart Bill.
În aprilie 2013, Hasan, Radu Hasan, general manager al societății, anunța că Smart Bill e gata să cedeze 25% din afacere pentru 400.000 de euro (Sursa).
Câteva luni mai târziu, capitalul social a fost majorat, iar în firmă a fost cooptat un nou asociat, Mihail-Lucian Todea, care a preluat însă doar 5% pentru o investiție de „până la 100.000 de euro”, după cum preciza la momentul respectiv Hasan, pentru inventures.eu. În urma acestei modificări, Ioana Hasan deține 34% din capitalul social, Mircea Căpățână – 25,8%, iar Radu Hasan – 35,2%.
Datele Termene.ro arată că noul asociat este asociat sau administrator a alte patru firme: I.T.N.T. SRL, Zulu Soft SRL, care se ocupă de „alte activități de servicii privind tehnologia informației”, Travelgator SRL și Mobaba SRL – ultimele două înregistrate în 2015. Principala afacere a lui Todea, I.T.N.T., a fost fondată în 2003 și a devenit una dintre cele mai importante companii din domeniul IT din România (Sursa aici).
smart_bill
Cifra de afaceri a societății a crescut de la an la an: de la 358.314 lei în 2008 la 1,7 milioane de lei în 2014. Însă anul trecut a fost primul cu pierderi: 87.166 de lei în minus, după un vârf de 92.575 de lei în anul precedent.
Anul trecut, Smart Bill Cloud, aplicația de facturare creată de Intelligent IT, a fost desemnată „cea mai bună aplicație din România” în cadrul concursului internațional „Business Wall of Fame”. (Citește aici)

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe