Jeff Bezos nu-și verifică niciodată telefonul când e împreună cu familia și nu-și programează niciodată întâlniri matinale ca să-și poată petrece diminețile în liniște împreună cu soția și copiii. Până în 2013, MacKenzie încă mai conducea cu mașina la școală pe cei patru copii, apoi îl lăsa pe Jeff la birou cu Honda familiei.

Unii analiști cred că Amazon este pe punctul de a deveni prima companie din lume evaluată la 3 miliarde de dolari. Și totuși, fondatorul Jeff Bezos și soția lui, scriitoarea MacKenzie sunt ceea ce prietenii de familie numesc „o familie atât de normală și de unită încât pare aproape nenaturală”.

Jeff Bezos nu era singur aunci când a traversat țara în mașină ca să ajungă la Seattle în 1994. Și nici atunci când a fondat Amazon, singurul gigant retail online despre care specialiștii spun că va deveni prima companie de trei miliarde de dolari din lume. Soția lui, MacKenzie, i-a fost alături în toată călătoria. „Să-ți vezi soțul pe care-l iubești în timp ce trăiește o aventură, ce poate fi mai bine de-atât?”, zicea MacKenzie pentru CBS. Bloomberg estimează averea lui Bezos la $127 miliarde, ceea ce îl face cel mai bogat om din istorie.

Jeff și Mackenzie Bezos
Averea estimată împreună: $92.7 miliarde

Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară la interviul de angajare: Jeff era vicepreședintele companiei care urma s-o angajeze pe MacKenzie, absolventă Princeton, iar el era omul care o evalua. „Cred că soția mea este o femeie deșteaptă și atrăgătoare, dar am avut norocul să-i văd CV-ul înainte s-o întâlnesc, așa că-i știam perfect cu cât și-a luat examenele de absolvire”, glumea el pentru Vogue.

Au devenit vecini de birou. „Îi auzeam toată ziua râsul, povestește Bezos. Cum să nu te îndrăgostești de râsul ăla?”

Zice că a știut dintotdeauna că-și dorește să se căsătorească cu o femeie cu resurse. „Nimeni nu știe ce înseamnă asta. Dar dacă spun cuiva că vreau o femeie care să mă poată salva dintr-o închisoare din lumea a treia, deja e clar cam care e profilul. ”

MacKenzie a făcut primul pas și l-a invitat la prânz. Trei luni mai târziu erau logodiți și, după încă trei, se căsătoreau. Jeff i-a povestit soției lui despre ideea lui de business. MacKenzie zpune că, deși nu are cine știe ce spirit antreprenorial, a simțit pasiunea din vocea soțului ei. Anul următor, în 1994, și-au dat amândoi demisia și s-au mutat la Seattle ca să fondeze Amazon. MacKenzie a devenit contabilul companiei și unul dintre primii angajați din firmă.

Până în jur de 1999, cuplul a locuit într-un apartament cu o cameră, închiriat. Azi au cinci case în America, iar Jeff este pe locul 25 al proprietarilor de terenuri, potrivit Business Insider. Și-au păstrat însă stilul de viață normal, de la felul în care încep ziua cu un mic-dejun sănătos, până la educația pe care au ales-o pentru copiii lor, cu care merg în călătorii extra-sezon, fac experimente în bucătărie, clocesc ouă, fac lecții de mandarină, programul de matematică din Singapore sau ore de sport și alte activități cu copiii vecinilor.

MacKenzie, care în facultate a fost asistenta lui Toni Morrison, este azi scriitoare și spune că soțul ei îi e cel mai bun cititor. Când trebuie să scrie, se retrage în propriul ei mic apartament, unde scrie până când vine ora la care trebuie să ia copiii de la școală. Adesea, Jeff poate să renunțe la alte planuri ca să-i citească atent și să-i revizuiască manuscrisele.

Și totuși, MacKenzie nu își publică volumele pe uriașa structură construită de soțul ei. „Noi o numim peștele care-a scăpat”, spunea Jeff pentru Vogue. MacKenzie crede însă că personalitățile lor contrastante se completează. „Lui îi place să cunoască oameni noi, e un tip foarte sociabil. Mie, un cocktail party poate să-mi facă nervii țăndări. Conversațiile scurte și numeroase nu sunt punctul meu forte”.

Se cunosc atât de bine unul pe altul, încât el o surprinde adesea cumpărându-i haine. „Uneori o sun și o întreb ce mărime poartă la cine știe ce obiect vestmentar, iar când ea mă întreabă de ce, îi spun că nu e treaba ei. P amuză teribil.”

Șeful de la Amazon recunoaște că își încheie întotdeauna ziua cu ceva ce soția lui apreciază enorm: spală vasele.”Sunt convins că e cel mai sexy lucru pe care aș putea să-l fac”, a mărturisit cel mai bogat om din lume.

Felul în care cel mai bogat cuplu din lume a reușit să păstreze normalitatea în stilul său de viață pare să fie cheia succesului într-un parteneriat de succes. De la entertainment la politică și tehnologie, să gestionezi proiecte de multe milioane de dolari și să ai, în același timp, o căsnicie reușită, e o mare provocare.

Secretul succesului stă, fără îndoială, în forța parteneriatului dintre soți care reușesc să-și păstreze căsnicia în timp ce construiesc imperii împreună.

Tom Brady și Gisele Bündchen
Avere netă împreună: $540 milioane

Fiecare dintre cei doi e în topul câștigurilor din domeniile în care funcționează. Gisele Bündchen e modelul cel mai bine plătit din lume, cu 30.5 milioane de dolari în 2016, în timp ce soțul ei este al treilea cel mai bine plătit sportiv din istoria NFL. Contractele de publicitate îi aduc aproximativ 8 milioane de dolari pe an.

Ivanka Trump și Jared Kushner
Averea netă împreună: între $207 și $762 milioane

Fiica cea mare a președintelui Donald Trump și consilier voluntar la Casa Albă, Ivanka Trump e căsătorită de 8 ani cu Jared Kushner, consilier senior al președintelui și proprietar al unui imperiu imobiliar. Împreună au trei copii, iar averea lor cuprinde o colecție de artă de 25 de milioane, plus profitul din brandul Ivanka Trump și din alte investiții. Kushner susține că au rolurile bine definite: „Ea este, în mod clar, CEO-ul familiei, în timp ce eu sunt mai degrabă membru în Consiliul Director.”

Beyoncé și Jay-Z
Avere estimată împreună: $1.16 miliarde

Beyoncé și Jay-Z sunt un fel de Casă Regală a industriei de entertainment. Sunt căsătoriți din 2008 și au trei copii, iar averea au făcut-o în primul rând din muzică: drepturi de autor, vânzări de albume, prestații live și turnee mondiale, dar și din profitul adus de partea lor din serviciul de streaming Tidal, o linie aeriană privată și un brand de șampanie de lux. De curând, au cumpărat un conac de $88 milioane în Los Angeles, a șasea cea mai scumpă casă din istoria orașului. Deloc rău pentru cel mai bine plătit cuplu de artiști din istorie.

Evan Spiegel și Miranda Kerr
Avere estimată împreună: $3.44 miliarde

CEO și cofondator al companiei Snapchat, Evan Spiegel este unul dintre cei mai bogați millennials din America, cu o avere estimată la aproximativ $3.4 miliarde. S-a căsătorit cu supermodelul australian Miranda Kerr, și ea cu o avere estimată la $45 milioane. Ca orice cuplu de forță care se respectă, Spiegel și Kerr își susțin unul celuilalt proiectele personale: el a apărut pe coperta Vogue Italia, iar ea este activă pe Snapchat și a intervenit public să ia apărarea soțului și companiei lui, în interviuri.

Mark Zuckerberg și Priscilla Chan
Avere estimată împreună: $74.2 miliarde

Fondator și CEO al Facebook, Zuckerberg a făcut primul miliard când avea numai 23 de ani, iar iubita lui din facultate care azi îi e soție, Priscilla Chan, i-a fost alături încă de la început. Zuckerberg și Chan s-au căsătorit în 2012 și au două fiice. Pe lângă felul în care tânărul mogul a revoluționat comunicarea la nivel global prin intermediul social media, cuplul își folosește puterea și influența ca să susțină cercetarea, sănătatea, educația și investiția în comunitate prin intermediul Chan Zuckerberg Initiative. La fel ca mulți dintre prietenii lor multimiliardari, cei doi intenționează să doneze mare parte din avere, fiind parte din Giving Pledge.

Bill și Melinda Gates
Avere estimată împreună: $89.6 miliarde

Bill și Melinda Gates au adunat o avere de aproape $90 miliarde, dar cea mai mare parte o transformă în donații. Organizația lor filantropică, Bill & Melinda Gates Foundation, a fost fondată în anul 2000 și se concentrează mai ales asupra îmbunătățirii sănătății la nivel global printr-un fond dedicat de $40 miliarde. În 2016, Bill și Melinda au fost premiați de președintele Obama pentru eforturile lor caritabile cu Presidential Medal of Freedom, cea mai înaltă distincție care poate fi oferită unui civil în SUA. Cei doi Gates sunt căsătoriți de 23 de ani și au trei copii despre care se știe că nu vor moșteni prea mult din averea acumulată de părinții lor.

Egalitatea și puternicul simț al parteneriatului sunt la fel de importante în căsnicie ca și în business. Fără încredere reciprocă, respect și încredere, lucrurile nu se întâmplă de la sine.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe