Grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, a anunţat, joi, că în trimestrul al doilea al acestui an, producţia sa de petrol şi gaze naturale a crescut uşor comparativ cu primul trimestru, în principal graţie operaţiunilor din Norvegia, dar marja de rafinare a scăzut din cauza scumpirii petrolului, informează un comunicat de presă al grupului OMV, citat de Agerpres.
Producţia totală de hidrocarburi a OMV a crescut până la 316.000 de barili echivalent petrol (dintre care 177.000 boe au reprezentat contribuţia Petrom grup), în trimestrul al doilea, de la 312.000 boe (175.000 boe – Petrom) în primul trimestru al acestui an. Comparativ, în trimestrul al doilea al anului trecut, producţia OMV s-a situat la 307.000 boe (181.000 boe pentru Petrom).
În schimb, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) a scăzut până la 4,67 de dolari pentru un baril de echivalent petrol în trimestrul al doilea al acestui an, de la 5,08 dolari pe baril în primul trimestru, în principal ca urmare a majorării preţului petrolului, care a avut un impact negativ asupra costului ţiţeiului consumat de rafinăriile OMV.
„Gradul de utilizare a rafinăriilor a fost mai mic ca urmare a activităţilor de modernizare avute în vedere în Austria şi România”, se precizează în comunicatul OMV.
Rezultatele financiare pe trimestrul al doilea urmează a fi date publicităţii de grupul OMV în data de 10 august.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe