Omul de afaceri Dragoș Petrescu, fondatorul City Grill, care controlează și alte restaurante cunoscute din București precum Caru’ cu Bere, Pescăruș și Hanul lui Manuc, a închis două restaurante din Centrul Vechi, City Grill Lipscani și un Trattoria Buongiorno, care funcționau în clădiri cu risc seismic ridicat.
Decizia vine în urma intrării în vigoare a legii care scoate magazinele și restaurantele din spațiile aflate în clădiri cu risc seismic gradul I sau II din București.
În zonă mai funcționează un restaurant City Grill pe strada Covaci colț cu Șepcari.
Dragoș Petrescu îi are asociați în firma Trotter Prim, prin care controlează City Grill și alte restaurante din București, pe Daniel Mischie, Elena Petrescu, Marian Alecu, primul CEO al McDonalds România, și pe fiul acestuia, Andrei Alecu.
trotter
Trotter Prim a avut în 2014 o cifră de afaceri de 38,5 milioane lei și un profit net de 4,43 milioane lei.
Termene.ro îți prezintă toate detaliile despre firme. TROTTER PRIM SRL
Cei cinci sunt asociați și în firmele Trotter Grill, Trotter Management, Café Iberica și Blue Ocean Retail.
După închiderea celor două restaurante, Dragoș Petrescu mai controlează alte 16 restaurante și cafenele, sub brandurile City Grill, City Cafe, Trattoria Buongiorno, Caru’ cu Bere, Hanul lui Manuc, Hanul Berarilor și Pescăruș.
Începuturile sale pe piața restaurantelor este legată de rețeaua LaMama, pe care a fondat-o împreună cu Cătălin Mahu. În 2004 a cedat partea sa din LaMama lui Mahu, iar în 2005 a înființat City Grill.
Nu doar Dragoș Petrescu a închis restaurante în Centrul Vechi, ci și alți antreprenori, cu localuri precum Biutiful, Bonne Boche, Le Secret, Taverna Racilor etc.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe