Omniasig face parte din Vienna Insurance Group, una dintre cele mai importante firme care activează pe piața internatională a Europei Centrale și a Europei de Est.
Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) deţine în România companiile Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.
OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. este a doua companie locală din piața asigurărilor generale, aceasta a fost înființată în 1995, și deține 200 de filiale și puncte de vânzare. Termene.ro îți arată care sunt acestea.
Omniasig este produsul asocierii dintre BCR Asigurări VIG și vechiul Omniasig VIG, și îl are ca director general pe Mihai Tecau. Aici poți citi istoricul Omniasig.
Omniasig a subscris în primele nouă luni prime brute în valoare de 694 milioane de lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Astfel, profitul înregistrat în această perioadă a fost de 9,6 mil. lei.
Reprezentanţii asiguratorului declară: „Vom merge mai departe cu aceeaşi strategie bazată pe subscrierea prudentă a riscurilor pe toate liniile de produse, corelată permanent şi cu un răspuns prompt la nevoile specifice ale clienţilor noştri. Obiectivul nostru rămâne, în continuare, susţinerea şi dezvoltarea liniilor de produse non-auto”, într-un comunicat de presă.
Asigurările de sănătate au înregistrat o creştere de 30% a primelor brute subscrise, care ajung la 4 mil. lei.
Asigurările auto (CASCO şi RCA cumulat) au înregistrat venituri de 482 mil. lei, în creştere cu 26%, astfel: RCA, prime brute subscrise de 254 milioane de lei, iar Casco de 227 milioane lei. Despăgubirile plătite pe aceste linii, cumulat, au fost în valoare de 316 milioane de lei.
OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. a avut în primele şase luni afaceri de 458 milioane de lei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe