Cea mai mare fabrică de mezeluri din județul Argeș, Radic Star, deținută de Meat RDS Invest Com SRL, a fost mistuită de flăcări, informează evz.ro. Incendiul a distrus total suprafața de 7.000 de metri a fabricii, însă niciun angajat nu a fost rănit.
Recent, proprietarii fabricii anunțaseră că au contractat un împrumut pentru a cumpăra o suprafață mare de teren în zonă, pentru a integra afacerea (Sursa aici). Cumpăraseră 142,4 hectare de teren pentru 2,34 milioane de lei.
Presa argeșeană menționează că afacerea a pornit de la un magazin improvizat într-un garaj și s-a extins la o fermă de porci cu 4.000 de capete pe serie, un abator, o fabrică de nutrețuri și una de mezeluri.
Folosind datele furnizate de portalul Termene.ro, am analizat istoricul financiar și legal al firmei.
Acționariatul societății este format din patru persoane fizice: Elena Larisa Dicu, Mihail Ungurenus, George-Marius Dicu și Radu Constantin Merlă. Fiecare a pornit cu câte 25% din capitalul social al firmei. Între cele mai recente hotărâri publicate în Monitorul Oficial regăsim revocarea din funcția de administrator a lui George Marius Dicu, înlocuit în funcție de Elena Larisa Dicu.
mezeluri_termene
Radu Constantin Merlă e menționat și ca unic acționar al firmei Suinprod Radic SRL, înființată în 2009, care are ca obiect de activitate „activități în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creșterea animalelor)”. George-Marius Dicu apare ca administrator. Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei și pierderi de 1 milion de lei.
Un alt acționar al Meat RDS Invest Com, Mihail Ungurenus, este acționar în Intermezzo MD SRL, Livada Bunicului – Corbi SRL și într-o întreprindere individuală.
Cifra de afaceri a societății Meat RDS Invest Com SRL a crescut de la an la an: de la 15,6 milioane de lei în 2009 până la 54,3 milioane de lei în 2014. La fel și numărul angajaților: de la 8 angajați în 2009 până la 35 anul trecut. Profiturile însă au oscilat: cu 1,1 milioane de lei, anul trecut a fost comparabil ca profitabilitate cu 2010 și aproape dublu față de 2012 și 2013.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe