După ce anul trecut s-a înjumătățit, numărul companiilor care își cer insolvența își continua scăderea și în acest an, în ianuarie fiind înregistrate doar 662 de cazuri, cu circa 29% mai puține decât în aceeași lună din 2015, trendul fiind în scădere și la înmatriculările de firme noi, de minus 2,5%. În schimb, radierile s-au dublat, iar suspendările au crescut cu 45%.
Cele mai multe insolvențe au fost înregistratre în ianuarie în comerțul cu ridicata și cu amănuntul – 250 firme, urmate de construcții – 98 firme, iar pe zone Bucureștiul continuă să conducă în topul celor mai multe insolvențe -160, urmat de județul Bihor – 50 și județul Timiș – 38. La coada clasamentului se află județele Harghita și Giurgiu cu câte o insolvență.
Deși în 2015, numărul firmelor nou înființate a fost în creștere, anul acesta a început cu mai puține înmatriculări – 8.288 (-2,5%). Cele mai multe firme au fost înființate în domeniul comerțului cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice și construcții.
Radierile de firme s-au dublat în ianuarie, 13.533 de firme apelând la această procedură, cele mai multe în București – 2.192 (+154%), iar numărul suspendărilor a crescut cu 45,25%, la 2.763.
În prima lună a anului, 10 firme cu capital străin au operat majorări de capital de peste două milioane de euro.
[table “2” not found /]

La 31 ianuarie 2016 erau active 1,16 milioane de firme în România.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe