Numărul companiilor care îşi vor întrerupe activitatea pe parcursul anului 2016 se va ridica la aproximativ 160.000, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior, se arată într-un comunicat de presă al Coface.

‘În perioada de boom, imediat după aderarea în Uniunea Europeană, mediul de afaceri românesc înregistra o medie de două SRL-uri nou înregistrate la fiecare companie care îşi întrerupea activitatea. Impactul crizei financiare pe plan local a fost masiv şi a inversat acest raport, astfel încât în perioada 2009 – 2016, mediul de afaceri românesc a înregistrat 2,19 companii care îşi întrerup activitatea pentru fiecare SRL nou înregistrat. Conform estimărilor Coface, numărul companiilor care îşi vor întrerupe activitatea pe parcursul anului 2016 se va ridica la aproximativ 160.000, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior, deşi numărul companiilor insolvente va scădea cu 23%’, se arată în document.

Potrivit acestuia, deşi numărul SRL-urilor nou înregistrate în anul 2016 va creşte cu 15%, comparativ cu anul anterior, la 74.000 de companii, acestea nu vor acoperi decât 46% din companiile care ies din sistem.

‘Pe lângă provocarea raportului cantitativ, o altă presiune asupra mediului de afaceri cauzată de procesul distrugerii creative este diferenţa de calibru: companiile care îşi întrerup activitatea au o durată medie de viaţă de 10 ani, o cifră de afaceri medie de aproape 4 milioane lei şi 20 de salariaţi. Teoretic, o companie nou înregistrată începe de la zero. Procesul distrugerii creative, cuplat cu durata medie de viaţă a unei companii, explică structura mediului de afaceri în funcţie de vârsta companiilor: doar două din 10 companii active sunt înfiinţate înainte de anul 2000, în timp ce patru din zece firme active sunt înfiinţate după anul 2011’, menţionează sursa citată.

Sursa: Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe