Salariile din mediul privat s-au majorat anul trecut cu 4,41% față de 2014, iar valoarea bonusurilor oferite de angajatori a fost mai mare cu aproape 19%, potrivit datelor Smartree Workforce Index.
Asta în condițiile în care numărul angajărilor a fost în creștere cu aproximativ 11% față de anul precedent.
Deoarece creșterea economiei este legată direct proporțional de ritmul angajărilor, se poate trage concluzia, din aceste date, că trendul la nivelul întregii piețe este unul pozitiv, arată Smartree.
Și concediile de odihnă reprezintă un indicator cheie în analiza stării de ansamblu a economiei și în special a bunăstării angajaților.
Anul trecut, numărul acestora a crescut cu 11,56% față de 2014, ceea ce poate însemna, spre exemplu, că firmele au angajat mai multe persoane și că angajații pot pleca în concediu de odihnă fără ca activitatea departamentului în care lucrează aceștia să fie întreruptă.
Pentru realizarea Indexului, Smartree ia în calcul peste 200 de companii, care activează în toate industriile din domeniul privat și care rulează în medie afaceri de peste 2,5 miliarde de euro.
Smartree procesează 450.000 de angajați anual și are peste 150 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe