Vânzările retail ale Grupului MOL în România (incluzând carburanţi, GPL şi lubrifianţi) au crescut cu 16% în volum în prima jumătate a acestui an, la 311 kt, ca urmare a mediului economic favorabil, arată raportul semestrial al Grupului MOL.
Potrivit raportului, volumul vânzărilor de motorină a urcat cu 16% comparativ cu prima jumătate a anului 2015, la 223 kt, în timp ce vânzările de benzină au avansat cu 13%, la 78 kt.
‘Putem vedea deja beneficiile achiziţiilor pe care le-am făcut în Cehia, Slovacia şi România. În ultima perioadă am finalizat tranzacţiile de preluare a unor reţele pe pieţele din Slovenia şi, respectiv, Ungaria. Cu această din urmă preluare am depăşit numărul de 2.000 de staţii şi servim peste un milion de clienţi zilnic în Europa Centrală şi de Est, ceea ce consolidează poziţia de lider a Grupului MOL în regiune’, a declarat Jozsef Simola, Chief Financial Officer, MOL Group.
Potrivit reprezentantului companiei, în cel de-al doilea trimestru al acestui an, vânzările au crescut cu 14% în cazul motorinei, la 119 kt, şi cu 11% în cazul benzinei, la 42 kt, comparativ cu perioada similară a anului anterior.
Pe ansamblul Grupului MOL, vânzările retail au urcat cu 12% în volum în primele şase luni, la 1,941 kt, ritmul de creştere fiind similar celui înregistrat pentru perioada aprilie-iunie 2016.
Grupul MOL estimează că cererea de carburanţi a avansat cu 5% în primul semestru, în medie, în cele 10 ţări din Europa Centrală şi de Est unde are operaţiuni de retail pe piaţa carburanţilor.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe