SORIN ROŞCA STĂNESCU, CREDIT ILEGAL DE 3 MILIOANE DE EURO
Urmărit penal în acest dosar este şi Sorin Roşca Stănescu. El este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, după ce a reuşit să obţină un credit de 3 milioane de euro, în aceeaşi zi în care a depus actele la bancă. Cel care a aranjat obţinerea ilegală a creditelor este chiar fostul vicepreşedinte al BRD, Sorin Popa.
Audiat de procurorii anticorupţie, fostul senator, proaspăt eliberat din arest, îşi susţine nevinovăţia. Deşi bunurile puse gaj nu au acoperit valoarea creditului neachitat, SRS priveşte dosarul ca unul politic.
„Mă aflu în acest loc și nu în altă parte, nu fiindcă m-aș simți cu ceva vinovat pentru vreo încălcare a vreunei legi, ci pentru că m-am luptat, așa cum am făcut întotdeauna, cu sistemul. Sistemul înseamnă nu neapărat o sumă de instituții, dar în orice caz o sumă de persoane din instituții. În acest moment, acest sistem este în mâna lui Traian Băsescu, este controlat în continuare de Traian Băsescu. Acesta este motivul pentru care mă aflu aici. Am primit nenumărate avertismente să mă potolesc și să nu mai scriu și să nu mai spun ceea spun în legătură cu sistemul”, a declarat Sorin Roșca-Stănescu la ieşirea de la DNA.
Sorin Roşca Stănescu figurează cu 11 firme la registrul comerţului, potrivit informaţiilor de pe www.termene.ro. Cu toate acestea, firmele nu prea îi aduc profit.
De exemplu, firma Aero Marina Club, din Siliştea Snagovului, care se ocupa de consultanţă în domeniul comunicării are pierderi de peste 36.000 de lei. La această societate este acţionar şi Castel Film Investment, deţinută de regizorul Vlad Păunescu.
Procurorii i-au pus sechestru pe bunuri, dar şi pe firme, inclusiv pentru confiscarea specială prevăzută de lege, aşa cum arată datele Termene.ro.
ADRIAN SÂRBU, BENEFICIAR A 4 MILIOANE DE DOLARI
Fostul mogul de presă Adrian Sârbu este urmărit penal în dosarul DNA pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani. În virtutea prieteniei cu vicepreşedintele BRD Sorin Popa, Sârbu ar fi obţinut un credit de 4 milioane de dolari, spun procurorii.
Adrian Sârbu a girat pentru această sumă cu un contract de management încheiat cu o instituţie media internaţională.
Sârbu deţine, conform informaţiilor Termene.ro, 14 societăţi în România. Majoritatea firmelor sunt din domeniul media şi comunicare, dar mogulul deţine şi SC Teleferic Prahova, societatea care operează telecabina din Buşteni. O parte dintre firme au instituit sechestru de către procurorii care îl cercetează pe Sârbu în două dosare penale: unul pentru creditul cu acte false şi celălalt de evaziune fiscală, tocmai pentru modul în care a evitat să plătească datoriile către stat.
De exemplu, societatea MIRA CONSULTING are bunurile puse sub sechestru de anchetatori, iar în anul 2014 a înregistrat pierderi de 200.000 de lei. O schimbare totală, dacă comparăm cu anul 2013, atunci când aceeaşi firmă avea profit înregistrat de 7,6 milioane de lei.
SCHEMA AFACERILOR LUI ADRIAN SÂRBU
Untitled

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe