Lucrările la structura de rezistenţă a liniei de metrou din Drumul Taberei au avansat de la 81,06% până la 81,65%, în ultima lună. ECONOMICA.NET prezintă ce progrese au înregistrat constructorii la staţiile de pe Magistrala 5.

Constructorii tronsonului Eroilor-Râul Doamnei au efectuat în ultima lună lucrări de deviere a reţelelor la o staţie şi lucrări la structura a trei staţii, după cum reiese din graficul privind stadiul lucrărilor detaliat pe fiecare staţie, actualizat la data de 12 septembrie.

Cel mai mare progres de pe Magistrala 5 a fost înregistrat la Eroilor 2, unde lucrările la structura staţiei au avansat de la nivelul de 73% din 16 august, la 77% în această lună.

Lucrările la structura staţiei au mai avansat la Drumul Taberei 34, de la 91% la 92% şi la Constantin Brâncuşi, de la 94% la 95%.

O altă staţie unde au mai fost realizate progrese în ultima lună este Râul Doamnei. Aici s-a lucrat la devierea reţelelor, stadiul lucrărilor urcând uşor, de la 90% până la 91%. Pe de altă parte, Râul Doamnei este staţia cu cel mai mic procent de realizare a săpăturilor, de 21%.

Staţiile aproape finalizate sunt Orizont şi Valea Ialomiţei. Aici mai sunt de efectuat doar lucrări de refacere a suprafeţelor.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Proiectul Magistrala 5, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei iși propune transportul unui numar de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcțiune) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu rețeua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Lucrările la Magistrala 5 a metroului bucureştean au inceput în 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2014. Cel mai recent termen anunţat de autorităţi pentru finalizarea lucrărilor este jumătatea anului viitor.

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe