Una din cele două freze care sapă tuneluri de metrou la tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, de pe Magistrala 5, a ajuns până la stația Eroilor 2, a anunțat luni Metrorex.
În data de 22 iulie 2016, echipamentul de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine, botezat „Sfânta Filofteia” a realizat spargerea peretelui fronton, pătrunzând în stația Eroilor 2.
Cel de-al doilea TBM, botezat „Sfânta Varvara” execută tunelul de legătură între Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou, săpătura fiind realizată în proporție de 45%.
Lucrările s-au derulat în condiții tehnice și de siguranță, cu funcționarea corespunzătoare a tuturor instalațiilor utilizate la realizarea tunelurilor, spun reprezentanții Metrorex.
Utilajul „Sfânta Muceniţă Filofteia” a început lucrul de la sfârşitul lui ianuarie 2013.
Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiței este compusă din 10 stații de metrou și un depou.
Conexiunea cu rețeaua de metrou existentă este asigurată la stația Eroilor. Prin transferul prevazut la Eroilor, pasagerii liniei de metrou 5 vor avea acces direct la liniile de metrou 1 și 3 si de un transfer suplimentar către linia 2 și 4 de metrou.
Proiectul Magistralei 5 de metrou este finanțat din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operațional Sectorial –”Transport” 2007 – 2013 și Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe