MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a fost fondat în anul 1996 de Dr. Pediatru Gabriela Cristescu și ulterior a fost dezvoltat de fii acesteia, Mihail și Nicolae Marcu.
Anul 2015 a fost un an de extindere masivă pentru operatorul de servicii medicale: a lansat cinci unități noi în București și în Cluj și a realizat trei achiziții – 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia în primăvară, Stem Cells Bank din Timișoara și Prima Medical din Craiova în ultimele trei săptămâni.
În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 15 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 30 de centre medicale generaliste în București și în țară, 13 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.
Prima Medical(vezi mai multe despre firmă) este unul dintre cele mai importante centre de imagistică din Oltenia, având 11 ani de activitate pe piața locală.
În urmă cu trei săptămâni, MedLife a cumpărat pachetul majoritar din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timișoara de la omul de afaceri grec Dimitrios Bimpis.
MedLife vrea să mai finalizeze două tranzacții până la sfârșitul anului, astfel că va avea în portofoliu șase achiziții. De asemenea, până la finalul anului, compania intenționează să mai deruleze și alte tranzacții, având ca obiectiv să ajungă la o cifră de afaceri de 100 milioane de euro în 2015 și chiar să depășeasă această valoare, potrivit unui comunicat al companiei.
medlife_cont
MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operațiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacție a fost urmată de alte două, pentru Grupul Genesys Arad și Maternitatea Eva din Brașov, MedLife devenind încă din anul 2012 operatorul medical cu cea mai bogată experiență în consolidarea pieței de profil, prin achiziția și integrarea de operatori medicali regionali.
Medlife
MedLife este controlată de familia Marcu care deține 51% din acțiuni (Mihail Marcu -21%, Nicolae Marcu – 15% și Gabriela Cristescu – 15%), fondul de investiții V4c Eastern Europe Holding V Limited are 36,25%, iar IFC – 12.74%.
Raport MED LIFE SA

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe