McDonald’s Corporation, care până în prezent deținea în proprietate 67 de restaurante în România prin McDonald’s Systems of Romania INC, a decis să le dea în franciză unei firme din Malta – Premier Capital.
actionari_mcdonalds
Potrivit Profit.ro, firma din Malta a plătit 65 milioane dolari gigantului american.
Într-un comunicat de presă, McDonald’s anunță că ”începând cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate și operațiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România și cele 19 cafenele McCafé și va asigura capitalul necesar pentru a finanța dezvoltarea McDonald’s în România”.
Cu ajutorul datelor centralizate de Termene.ro, vă prezentăm evoluția financiară a McDonald’s în România. Cele 67 de restaurante au vândut în 2014 hamburgeri și cartofi prăjiți de 434,9 milioane lei (aproape 100 milioane euro) și au avut un profit net de 16,5 milioane lei.
mcdonalds
Transferul către o structură de tip parteneriat pentru dezvoltare reflectă strategia generală de redresare a brandului condusă de Președintele și CEO-ul McDonald’s Corporation, Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante în sistem de franciză la nivel global.
McDonald’s are o relație pe termen lung cu grupul de companii Premier Capital. Acesta este partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s din Țările Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta și Grecia și are o experiență solidă în lucrul cu echipele și furnizorii restaurantelor McDonald’s.
Daniel Boaje este în prezent Directorul General al McDonald’s România și va rămâne în acest rol în cadrul noului parteneriat.
În ultimii 20 de ani, McDonald’s Corporation a investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele din România. Compania are mai mult de 4.000 de angajați.
McDonald’s este liderul global al pieței de restaurante cu peste 36.000 de restaurante care servesc aproximativ zilnic peste 69 de milioane de clienți în peste 100 de țări. Peste 80% dintre restaurantele McDonald’s sunt deținute și operate de oameni de afaceri independenți.
Premier Capital este divizia McDonald’s a Hili Ventures, un grup cu sediul principal în Malta și prezent în 10 țări de la Mediterană și Estul Mijlociu, la Centrul și Estul Europei.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe