Compania McDonald’s România SRL şi-a schimbat numele în Premier Restaurants România SRL, începând din luna mai, conform prevederilor contractului prin care fondul maltez de investiţii Premier Capital a achiziţionat franciza McDonald’s pentru România, a declarat joi directorul general al companiei Premier Restaurants România, Daniel Boaje, cu prilejul lansării unei noi campanii McDonald’s – Sărbătoarea Gusturilor Româneşti, anunţă Agerpres.
Premier Restaurants România operează 67 de de restaurante McDonald’s în 21 de oraşe şi este liderul pieţei restaurantelor din România. Timp de şase săptămâni, clienţii restaurantelor McDonald’s vor putea comanda, în cadrul noii campanii, produse cu specific românesc, cum ar fi „McMici” şi sandviciuri „Cârnăciori olteneşti”.
Potrivit directorului general al lanţului de restaurante, Daniel Boaje, în perioada campaniei Sărbătoarea Gusturilor Româneşti vânzările de produse tradiţionale vor avea o pondere de peste 5% în totalul vânzărilor.
McDonald’s Corporation este cel mai mare lanţ de restaurante de tipul fast-food din lume, care vinde în principal hamburgeri, cartofi prăjiţi, amestecuri de băuturi răcoritoare pe bază de lapte şi băuturi carbo-gazoase.
La începutul anului 2016, compania Premier Capital, înregistrată în Malta, deţinătoarea francizei McDonald’s în alte cinci state – Malta, Estonia, Letonia, Lituania şi Grecia, a anunţat achiziţia McDonald’s România, pentru 65,33 milioane dolari, tranzacţie care îi dublează afacerile şi numărul de restaurante operate.
Premier Capital a realizat în 2015 o cifră de afaceri de 100 milioane euro şi operează 64 de restaurante McDonald’s în Grecia (22), Letonia (12), Lituania (11), Estonia (10) şi Malta (nouă), la care se adaugă 35 McDrive şi 14 cafenele McCafe, numărul angajaţilor fiind de peste 2.800. McDonald’s România operează 67 de restaurante şi 19 cafenele McCafé, are 4.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de peste 110 milioane euro.
La finalul anului 2015, McDonald’s România avea active brute totale de 69,525 milioane dolari şi un profit de 11,02 milioane dolari, conform standardelor financiare americane GAAP. Premier Capital a preluat ca proprietate şi operaţiuni, începând din 22 ianuarie, toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România şi cele 19 cafenele McCafé şi va asigura capitalul necesar pentru a finanţa dezvoltarea McDonald’s în România.
În ultimii 20 de ani, McDonald’s a investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele din România, care servesc anual peste 65 de milioane de clienţi, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele şi cafenelele McCafé.
McDonald’s are un rol important în economia României, dezvoltând peste 300 de parteneriate cu furnizori locali pe parcursul timpului.
Știre Economica.net
Sursa FOTO: teachingkidsnews.com

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe