ECONOMICA.NET continuă să publice lista sporurilor şi avantajelor pe care le primesc angajaţii de la stat. Astăzi vă spunem ce sporuri încasează salariaţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu care funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Munca în zile de sâmbătă, duminică şi în zile de sărbători legale e premiată cu spor de 75% din salariul de bază, vechimea – cu până la 25% din salariu, iar şefia cu sporuri de la 5% până la 15% din salariu.
Astăzi, 22 iulie, vă spunem ce sporuri încasează angajaţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, potrivit informaţiilor pe care Ministerul Transporturilor le-a comunicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET.
Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu îndeplineşte funcţia de autoritate portuară în cadrul zonei sale de activitate, în limitele terenurilor portuare, limitele radelor portuare şi pentru infrastructura de transport naval. În calitate de autoritate portuară, compania aplică politicile portuare şi programele de dezvoltare a infrastructurilor portuare şi a căilor navigabile, elaborate de către Ministerul Transporturilor, asigură funcţionalitatea porturilor şi a infrastructurii de transport naval, administrarea acestora şi urmărirea şi/sau furnizarea serviciilor de siguranţă, în baza contractelor de concesiune şi/sau reprezentare încheiate cu Ministerul Transporturilor, dar şi desfăşurarea activităţilor auxiliare celor de transport naval.
Şapte sporuri acordă Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, susţin oficialii companiei.
14 şefi din companie încasează spor de conducere cuprins între 5% şi 15% din salariul de bază.
Munca în zile de sâmbătă şi duminică, dar şi în zile de sărbători legale e premiată cu spor de 75% din salariul de bază.
Toţi angajaţii primesc spor de vechime.
Iată lista sporurilor pe care le încasează angajaţii Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu
Spor de vechime, cuprins între 5% şi 25% din salariul de bază;

  • Îl primesc lunar toţi cei 149 de salariaţi ai companiei.

Spor de gestiune, în cuantum de 10% din salariul de bază;

  • Îl încasează 45 de salariaţi care deţin gestiune – marinari, casieri, reprezentanţi comerciali. Sporul se acordă lunar.

Spor de conducere, cuprins între 5% şi 15% din salariul de bază;

  • Cinci şefi de birou primesc lunar spor de conducere de 5% din salariul de bază.
  • Şase angajaţi – contabili şefi, şefi agenţie, şefi serviciu – încasează lunar spor de conducere de 10% din salariul de bază.
  • Trei directori executivi încasează lunar spor de conducere de 15% din salariul de bază

Spor de noapte, în valoare de 25% din salariul de bază;

  • Îl primesc lunar 63 de marinari şi reprezentanţi comerciali.

Spor de muncă în zile de sâmbătă şi duminică, de 75% din salariul de bază.

  • Îl încasează lunar 63 de marinari şi reprezentanţi comerciali. Sporul se acordă ori de câte ori angajaţii muncesc în zile de repaus legal.

Spor pentru muncă în zile de sărbători legale, de 75% din salariul de bază;

  • 28 de salariaţi îl primesc – marinari şi reprezentanţi comerciali.

Spor pentru manipularea deşeurilor periculoase, în valoare de 10% din salariul minim pe economie.

  • 21 de marinari îl primesc lunar.

Angajaţii trimişi în deplasare primesc diurnă şi li se decontează cheltuielile de transport şi cazare, conform legii.
Sporurile acordate salariaţilor Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu sunt stabilite în Contractul Colectiv de Muncă al companiei naţionale, pe care oficialii săi nu ni l-au transmis.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe