Antreprenorul Levente Bara, fondatorul și proprietarul producătorului de condimente și ingrediente alimentare Supremia, cel mai mare de pe piața românească, își extinde afacerile pe piața scandinavă, după ce a cumpărat două firme de profil din Danemarca – Tamaco Trading și Tamaco Pack, scrie mirsanu.ro.
Valoarea tranzacției se ridică la 3 milioane euro.
Povestea Supremia Grup a început în ianuarie 2001, când Bara avea 24 de ani, în 2002 a început să producă anumite ingrediente pentru industria alimentară și în 2004 a cumpărat un spațiu la Sântimbru unde a construit prima fabrică, a povestit pentru EY Levente Bara, desemnat EY Entrepreneur Of The Year – România 2015.
actionari_supremia
Potrivit datelor centralizate de Termene.ro, Supremia Group a înregistrat, în perioada 2008 – 2014, o creștere de 2,7 ori a cifrei de afaceri, cu profit:
indicatori_supremia
În 2010, compania s-a extins din nou, dezvoltând cea mai mare fabrică de ingrediente alimentare din Sud-Estul Europei, rezultată în urma unei investiții de 9 milioane euro, iar în 2013 a instalat o linie nouă de mixare și ambalare care a crescut capacitatea fabricii cu 50%.
Astfel, Supremia a devenit jucătorul numărul unu al pieței de ingrediente alimentare din România și unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței europene. Azi, Supremia are 280 angajați, numărul lor triplându-se odată cu deschiderea noii fabrici, exportă pe 4 continente și achiziționează materie primă din 80 de țări. Cifra de afaceri a atins 35 milioane euro în 2015 și reprezintă o creștere de 10% față de 2014, potrivit comunicatului EY. Exportul reprezintă 23-26% din totalul cifrei de afaceri.
Pentru a-și susține această creștere, Supremia creează 3-4 produse noi în fiecare lună, prin departamentul de 15 ingineri dedicați acestei activități. De asemenea, Levente Bara are în plan construirea unui centru de inovație în valoare de 3,65 milioane euro pe o suprafață de 2000 metri pătrați, care să fie dedicat cercetării și inovării în domeniul alimentar.
Levente Bara mai este asociat în trei firme: Euro Food Ingredients, Transilvania Nuts și Preciosa Team, dar nu atât de dinamice precum Supremia.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe