Producătorul danez de jucării de construcție Lego, cel mai mare din lume, a intrat direct pe piața românească în septembrie 2011, dar primul an complet de activitate a fost 2012.
Cu ajutorul datelor Termene.ro am analizat evoluția companiei de la deschiderea reprezentanței (2011-2014).
lego
Încă din primele trei luni în România, în 2011, Lego a avut profit net, la afaceri de 1 milion lei, după care în intervalul 2012-2014 afacerile au crescut de peste două ori, iar profitul net s-a majorat de cinci ori. În 2014, Lego România avea 13 angajaţi.
actionar_lego
Până la deschiderea unei reprezentanțe, jucăriile Lego au fost aduse în România de un distribuitor. În prezent, Lego mai are parteneriate cu două firme locale pentru cinci magazine de brand, certificate Lego: Daco Invest SRL (AFI Palace Cotroceni și AFI Palace Ploiesti) și Brick Depot SRL ( Promenada Mall Bucuresti, Mega Mall Bucuresti și Polus Center Cluj).
Seturile Lego sunt prezente în raioanele de jucării ale tuturor magazinelor mari, dar și ale magazinelor specializate online și offline.
Grupul Lego este cel mai mare producător de jucării din lume, cu afaceri de circa 4 miliarde euro anual. Hasbro, Mattel (producătorul Barbie) și Simba Toys sunt principalii competitori ai Lego.
Seturile de construcție Lego au fost inventate de tâmplarul danez Ole Kirk Kristiansen, iar numele provine din îmbinarea primelor două litere ale cuvintelor daneze ”leg godt” (joacă bine).
Lego deține fabrici în Danemarca, Cehia, Mexic și Ungaria, unde a anunțat recent investiții în dublarea capacității de producție.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe