Producţia comercială de ţiţei la zăcământul gigant Kashagan din Kazahstan va începe în noiembrie, a anunţat, vineri, Sauat Mynbayev, şeful companiei energetice de stat KazMunaiGaz, deşi termenul iniţial era luna octombrie, transmite Reuters.

În 24 septembrie va începe să curgă ţiţeiul din zăcământul offshore – una dintre cele mai mari descoperiri pe plan global din ultimele decenii – şi va ajunge la un nivel comercial al producţiei până la mijlocul lunii noiembrie, a declarat Sauat Mynbayev, la o reuniune a Guvernului de la Astana.

Anul acesta, nivelul producţiei la Kashagan va fi modest, între 50.000 şi un milion de tone, urmând să urce la 3 – 5 milioane de tone anul viitor şi la peste şapte milioane de tone în 2018, declara în luna mai ministrul kazah al Energiei, Kanat Bozumbayev.

În prima fază a proiectului, producţia ar putea ajunge la 20 de milioane de tone şi ar putea creşte până la 50 de milioane de tone, dacă sunt aprobate noi investiţii.

Kazahstanul deţine 16,88% din zăcământul Kashagan, prin KMG Kashagan, o subsidiară a KazMunayGas. Ceilalţi acţionari sunt Eni (Italia), Exxon Mobil (SUA), Royal Dutch Shell (Olanda), Total (Franţa), CNPC (China) şi Inpex (Japonia).

KMG International este o companie care desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 15 ţări. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploieşti – cea mai veche unitate de profil în funcţiune (1905), dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi trei staţii de îmbuteliere GPL, şapte depozite.

Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe