Rețeaua de stații va fi disponibilă tuturor utilizatorilor de vehicule electrice, fie ele 100% electrice sau hibride plug-in, gratuit și non-stop, pe axa Arad – Constanța, în parcările a nouă magazine Kaufland România și pe autostrada A2.
Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2.
O altă stație urmează să fie lansată în această lună și la Ploiești.
Acestea vor funcționa non-stop și o perioadă vor putea fi folosite gratuit.
Primul punct de încărcare din această rețea, instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, este deja funcțional și deschis publicului. Instalarea se va finaliza în nouă luni.
Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de încărcare în regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h). Stația deservește toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.
Piața mașinilor electrice este în creștere: în 2015, românii au achiziționat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu față de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014, iar în primele două luni ale acestui an, au fost înmatriculate 74 de automobile noi hibride și electrice, cu 90% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Kaufland România a achiziționat, cu această ocazie, o flotă de 18 mașini nepoluante (zero emisii), 100% electrice, Volkswagen e-Golf. O parte dintre acestea vor fi donate ONG-urilor partenere, iar restul vor fi folosite de către angajații Kaufland în deplasările zilnice în interes de serviciu
Mașinile electrice achiziționate de Kaufland România spre donație, Volkswagen e-Golf, sunt unele dintre cele mai performante vehicule de acest tip din Europa. Autonomia acestora este de aproximativ 200 de kilometri, ceea ce le face ideale pentru deplasările zilnice prin oraș, contribuind, prin emisii zero poluante, la îmbunătățirea calității vieții din mediul urban.
Kaufland este cel mai mare retailer din România, cu o rețea de 109 hipermarketuri și afaceri de 1,8 miliarde euro în 2014.
Renovatio este un producător de energie regenerabilă, care deține un parc eolian în Baia, Tulcea, și unul fotovoltaic în Singureni, Giurgiu.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe