Omul de afaceri Ion Țiriac a ieșit din acționariatul Metro Cash&Carry România, în luna noiembrie, după ce a vândut grupului german Metro pachetul de 15% din acțiuni pe care îl deținea prin firma Zareba Holdings Limited, scrie www.profit.ro.
Țiriac este la al doilea exit important în acest an dintr-o companie căreia i-a făcut intrarea în România, după ce în prima jumătate a anului și-a vândut participația de 45% la UniCredit Țriac Bank (devenită ulterior UniCredit Bank) grupului bancar UniCredit. El mai este acționar în compania de asigurări Alianz Țiriac, alături de grupul german Alianz.
Prin Țiriac Holding deține însă peste 40 de companii private autohtone, activând în următoarele sectoare principale: auto, imobiliare, servicii financiare, leasing, transport aerian și energie. Pe lânga acestea, Țiriac Holdings desfășoară activități în câteva domenii conexe – servicii de pază și protecție, property management, servicii de media etc.
După ieșirea Zareba, acționarii Metro Cash & Carry România sunt Metro Cash&Carry International – 75% și Metro AG – 25%.
Metro Cash & Carry International, principalul jucător de pe piața cash & carry internatională, a deschis primul magazin în România în octombrie 1996, fiind și prima companie care a introdus pe piață locala sistemul de vânzare cash & carry, cea mai modernă formă de comerț angro.
Rețeaua numără în prezent 31 de magazine, cu o suprafață totală de vânzare de aproximativ 190.000 de metri pătrați, și este condusă de Giles Roudy.
Cu ajutorul portalului Termene.ro vedem evoluția indicatorilor financiari ai Metro Cash &Carry România din 2009 până în prezent. Criza a lovit afacerile companiei, care au scăzut cu 1,26 miliarde lei din 2009 până în 2014, iar anul trecut a trecut și pe pierdere.
ind metro
Grupul german a raportat în anul fiscal 2014/2015, încheiat la 30 septembrie 2015, vânzări de 892 milioane euro în România, în scădere față de anul anterior. Și numărul angajaților este în scădere cu 582 de oameni.
Metro mai activează în România prin firmele Metro Group Retail Real Estate Romania S.R.L. , Metro Systems Romania S.R.L. și MGB Metro Group Buying Romania SRL. De asemenea, grupul mai are 4 hipermarketuri Real prin firma real Hyper Magazine s.r.l. În 2012 a vândut 20 de hipermarketuri Real din România către Auchan.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe