Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că legea a fost promulgată în ultima formă votată de Parlament şi va fi publicată azi în Monitorul Oficial.
„Această lege a ajuns iniţial la mine şi am retrimis-o în Parlament cu câteva observaţii. Parlamentul a luat în considerare aceste observaţii, a modificat legea corespunzător şi mi-a retrimis-o. Am apreciat faptul că Parlamentul a ţinut cont de observaţiile mele şi consider că legea în forma actuală este în regulă. În consecinţă, am promulgat legea şi azi va fi publicată în Monitorul Oficial”, a declarat preşedintele Iohannis.
În 15 zile de la aplicare, orice debitor cu un credit ipotecar aflat în dificultate poate să notifice banca pentru darea în plată a unui imobil rezidenţial. După ce debitorul cedează casa băncii, debitul său se va stinge, chiar dacă valoarea imobilului returnat băncii este mai mică decât creditul rămas de rambursat.
Legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă şi se aplică doar pentru creditele cu plafon de până la 250.000 de euro.
Legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.
Știre Economica.net

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe