Motto: “Ceea ce Ești și ce Faci strigă atât de tare, încât nu pot auzi ceea ce îmi Spui.”  (Ralph Waldon Emerson)

Comunicarea NonVerbală are un Rol Cheie în orice interacțiune umană, atât în mediul de afaceri, cât și în plan personal. Mai exact, doar 7% este reținut din mesajul verbal, pe cand 38% îl deține modul în care vorbești (comunicarea paraverbală) și, în proporție și mai mare, 55% este reținut din limbajul tău nonverbal (expresii faciale, gesturi, proxemica etc.).

Alături de inteligența pe care ți-o dezvolți în domeniul tău de activitate, Inteligența NonVerbală te va poziționa din start la Primul nivel în orice context socio-profesional, dacă știi să ți-o dezvolți din timp.

Ce este Inteligența NonVerbală și Cine a creat acest Concept?

Răspunsul îl vei afla în acest video:

Mihaela Stroe PhD

Vorbim mai jos despre semnificația Expresiilor faciale și a Spațiului Interpersonal în mediul de Business.

Iar la final vin cu o surpriză pentru tine!

  • Expresiile faciale

Știai că oamenii pot produce aproximativ 700 000 de semnale fizice diferite? Dar că fața umană are capacitatea de a produce 250 000 de expresii?

Aristotel spunea că “Omul are cea mai bogată mimică dintre toate ființele” și nu poate fi nimic mai adevărat din moment ce fața umană se compune din aproximantiv 80 de mușchi care prin diverse combinații reușesc să exprime un număr nelimitat de expresii.

S-a constat că zâmbetele contrafăcute durează mult mai mult decât cele sincere, care apar în mod spontan. Iar cele false sunt afișate mult mai repede decât cele spontane și sunt îndepărtate de pe față la fel de repede.

Simetria ne poate da înca un indiciu: un zâmbet simetric (pe ambele părți ale feței) poate fi unul fals sau unul adevărat, în funcție de context, însă un zâmbet asimetric este clar unul contrafăcut.

Regula este însa una simplă: atunci când persoana respectivă “nu râde și cu ochii”, avem de-a face cu un zâmbet contrafăcut!

Mimica (totalitatea expresiilor faciale) poate să fie agitată sau liniștită.

Mimica agitată se manifestă prin mișcări rapide deoarece se datorează unei succesiuni alerte a stărilor sufletești, pline de viață și este caracteristică deseori persoanelor impulsive care au un comportament implicat efectiv, optimist, robust și vesel.

În schimb mimica liniștită, indică o stabilitate a proceselor sufletești. Aceste persoane nu răspund multor stimuli pentru că îi triază după criterii ca: important/ neimportant, real/fals și în general sunt persoane de încredere, echilibrate, care se gândesc de multe ori până să acționeze.

  • Spațiul interpersonal/ Proxemica

Spațiul pe care îl utilizăm vorbește la fel de mult ca și celelalte categorii ale comunicării nonverbale.

Vorbitorii care stau foarte aproape de ascultătorii lor, cu mâinile pe umerii ascultătorului și cu ochii focusați direct în ai celor care ascultă, comunică diferit decât un vorbitor care stă într-un colț cu brațele încrucișate la piept și cu ochii în podea.

În mod similar, un birou al unei persoane din top management, situat la etajul superior, cu ferestre uriașe, cu un bar privat și canapele de piele comunică într-un fel statusul social al respectivului decât un spațiu de câțiva metri pătrați ocupat de restul echipei sale.

Conform lui Edward T. Hall, există 4 distanțe zonale:

1) zona intimă (15 – 46 cm distanță față de corpul nostru) – dedicată celor apropiați emotional de noi (iubitul/a, soțul/soția, părinții, copiii, frații, surorile);

2)  zona personală (46 – 122 cm) – distanță la care ne aflăm față de persoanele cu care intrăm în vorbă la petreceri, reuniuni, ceremonii, întâlniri de afaceri);

3)  zona socială (122 – 360 cm) – distanță pe care o păstrăm față de cei pe care nu-i cunoaștem încă prea bine);

4)  zona publică (peste 360 cm).

Diferențele culturale joacă un rol extrem de important în cazul distanței personale.

Japonezii, de exemplu, se simt în largul lor păstrând o distanță mică față de persoana cu care vorbesc, în timp ce nord europenii și nord americanii au nevoie de ceva mai mult spațiu. Latino-americanii și sud-europenii stau de asemenea destul de apropiați de persoanele cu care întrețin o discuție.

Statusul interlocutorilor este una dintre variabilele care pot determina creșterea sau micșorarea distanțelor personale.

S-a observat că persoanele care au putere socială tind să-și stabilească singuri nivelul distanței pe care o permit în interacțiunea cu ceilalți.

Cei care au status egal mențin de regulă o distanță mai mica între ei decât oamenii care au statusuri inegale. Iar atunci când statusul este inegal, persoanele care au un status mai ridicat pot să abordeze mai îndeaproape pe cei cu status mai redus altfel decât s-ar întâmpla în situația inversă.

Așadar, acordă atenție și spațiului din jurul tău, pentru că și acesta, alături de celelalte elemente nonverbale poate comunica câte ceva despre tine și poziția ta socio-profesională!

Folosește expresiile faciale și spațiul interpersonal în modul cel mai adecvat, care să te proiecteze în ochii celorlalți ca fiind încrezător, puternic și de încredere!

Iar acum, la final, vin cu o invitație pentru tine: Dacă vrei să afli toate indiciile nonverbale și să le practici în situații concrete, atât în postura de interlocutor, cât și în cea de observator/ analist, te invit la Trainingul Live de Inteligență NonVerbală pentru Antreprenori What Every Body is Saying, din 12-13 mai 2018, la Sibiu. Toate detaliile despre curs și înscriere, le poți accesa pe pagina mea profesională www.mihaelastroe.ro la secțiunea Training: Curs Live Inteligenta Nonverbala.

Te aștept cu drag!  Până atunci, comunică ceea ce Ești și Faci într-un mod cat mai autentic!

 

Mihaela Stroe PhD

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe