Accesul la informația completă și corelată, care să-ți dea imaginea corectă de ansamblu e unul dintre miracolele pe care le fac posibile ecosistemele digitale.

 

Softurile sau platformele din cloud, cum sunt SmartBill și Termene.ro, îți permit să accesezi datele indiferent unde te-ai afla și de pe orice dispozitiv. Ai nevoie doar de conexiune la internet, user și parolă. Pasul următor este interconectarea acestor platforme în ecosisteme.

 

Mircea Căpățână, co-fondator SmartBill:

Practic, SmartBill e un univers, Termene e alt univers, banca este un alt univers, magazinul online e alt univers și toate astea încep să fie conectate între ele. Să zicem că un client face o comandă pe magazinul online. Scrie datele lui, are prețurile acolo. Toate informațiile ajung până la nivelul balanțelor contabile ale tuturor oamenilor implicați – furnizori, magazin online, client final, dacă ai firmă.

 

Termene.ro și SmartBill sunt pregătite să intre împreună într-un astfel de ecosistem.

 

Mircea Căpățână, co-fondator SmartBill:

În SmartBill poți să îți adaugi până la 20 de parteneri pe care poți să-i urmărești, prin conexiunea cu Termene.ro, și să vezi despre ei dacă se apropie falimentul sau ceva, îți apare o alertă legată de ei. Apropo de ecosistem, ele se unesc și câștigul e pentru toată lumea.

 

Adrian Dragomir, co-fondator Termene.ro:

Apare un risc în legătură cu unul dintre clienții tăi sau unul dintre furnizorii tăi și tu afli această informație în timp real. SmartBill face ceea ce trebuie, Termene face ceea ce știe să facă, ne interconectăm și aducem plus valoare utilizatorilor din ambele părți. La sfârșit câștigă cine trebuie, adică clientul.

 

În etapa următoare, utilizatorii Termene care au cont în SmartBill vor putea apăsa intra din pagina de Verificare Firmă direct în platforma SmartBill și vor emite factura instantaneu, pentru că datele se vor sincroniza. Utilizatorii Termene care încă nu au cont în SmartBill își vor putea face unul direct din platforma noastră.

 

De exemplu, anularea de TVA este o informație foarte importantă. Expirarea sediului social- dacă unuia dintre furnizorii tăi îi expiră sediul social, tu faci în continuare plata și el e plătitor de TVA, acel TVA pentru tine nu mai este deductibil. Asta este o problemă atât de frecventă și atât de mare!

 

Noi ne lovim în fiecare lună de problema asta.

 

MC: Oamenii nu știu.

 

AD: Nu ai control asupra situației. Când ți-ai făcut tu firma acum 3 ani la registrul comerțului și ți-ai trecut acolo pe 3 ani contractul, ai uitat. Între timp, te-ai făcut mare, te-ai schimbat, nu mai ești cu sediul la apartament la tata acasă, te-ai mutat și tu în altă parte, dacă vine notificare de la Registru sau de la ANAF se duce acolo, n-o vede nimeni.

Am pățit-o noi acum câțiva ani cu un furnizor din Timișoara. Mi-a spus că a făcut 35 de drumuri între ANAF, Registrul Comerțului, sediu, până să își rezolve problema.

 

Mircea Căpățână, co-fondator SmartBill:

Oamenii se pot gândi că nu au probleme cu furnizorii. Chestia asta trebuie gândită și ca o asigurare. Ai 20 de furnizori sau 20 de parteneri și nu știi dacă unuia i se întâmplă ceva. Până la urmă 3 euro/lună, 36 euro/an ca să stai liniștit nu e mult.

 

AD: În perioada următoare o să explicăm foarte bine parteneriatul și ce se poate monitoriza, pentru că sunt foarte multe surse de informație pe care le monitorizăm. Este acea Centrală a Incidentelor de Plăți pe care o vom monitoriza. Afli dacă clientul tău are deja un incident de plată. E foarte important atunci când vine la tine și spune că vrea marfă cu plata la termen pe 60 de zile. Îi dai și peste o săptămână primești notificare că alt furnizor de-al lui deja a cerut banii și nu avea bani în cont.

 

MC: Asta nu e o chestie anti-țepari. Oricine poate păți lucruri.

 

AD: Ideea nu este de a pune punctul pe o companie și a spune: „Ăsta e într-un fel sau altul” – nu este treaba noastră să facem chestia asta- ci de a oferi informații. Mai departe, este treaba fiecărei companii să facă un pic de research în spate, astfel încât să afle care este cauza acelor informații.

 

Cum vorbeam de anularea de TVA. Anularea codului de TVA poate părea o chestie nasoală și după ce faci un pic de research și înțelegi că a greșit cineva la Registrul Comerțului că n-a pus o bifă undeva și omul n-a avut nicio vină, înțelegi că nu e rea voință ci pur și simplu ăsta este mediul economic din România.

 

Dacă ți pe par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletter-ul

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe