Încă un primar ajunge la DNA şi este urmărit penal! De data aceasta este vorba despre edilul sectorului 3, Robert Negoiţă. Direcţia Naţională Anticorupţie în acuză pe politicianul PSD de evaziune fiscală de peste 77 de milioane de lei, în legătură cu fapte petrecute în urmă cu 10 ani.
„În perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei”, susţin anchetatorii.
Robert Negoiţă a aflat acuzaţiile şi a declarat că a primit expertiza DNA, pe care o va studia, ca să formuleze apărarea.
Negoiţă nu renunţă la candidatura pentru primărie
„Aştept de foarte multă vreme să rezolvăm această problemă. Sper să ajungem cât mai repede în instanţă şi să dovedesc acolo nevinovăţia mea. Este vorba despre fapte de când eram eu manager în zona privată. Nu are nicio legătură cu activitatea mea de primar”, a declarat Robert Negoiţă, care a precizat că nu va renunţa la candidatura la primărie.
„Asta este calitate din 2009, nu aş fi candidat nici acum patru ani, nici în 2008 la parlamentare”, a adăugat Negoiţă în legătură cu calitatea sa de suspect.
Negoiţă a scris şi pe Facebook despre chemarea sa în faţa procurorilor: „Astăzi, la ora 10.00, am fost invitat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a mi se comunica câteva detalii despre o cercetare mai veche aflată în lucru la această instituţie. Din ceea ce mi s-a comunicat, este vorba despre subiectul legat de plata TVA-ului la apartamentele vândute pe persoană fizică. Deci o chestiune veche de opt ani, subiect a cărui lămurire mi-o doresc de multă vreme şi am spus-o în repetate rânduri.”
DNA susţine că în perioada 10.01.2006 – 13.07.2009, Robert Negoiţă a efectuat un număr de 1.250 de tranzacţii imobiliare, constând în vânzări de construcţii şi teren aferent construcţiilor, activităţi din care a obţinut venituri în sumă de 364.714.645 lei.
Acuzaţiile aduse de Sorin Blejnar
În anul 2009, ANAF-ul condus de Sorin Blejnar a sesizat parchetul, după ce a descoperit că omul de afaceri Robert Negoiţă a înstrăinat în timpul controlului fiscului apartamente şi terenuri în valoare de peste 66 de milioane de lei către rudele sale, pentru a evita măsurile asiguratorii puse de ANAF.
ANAF a început, de asemenea, executarea silită a lui Robert Negoiţă, pentru a recupera 28 de milioane de euro, TVA neplătit de primar pentru imobilele vândute pe persoană fizică. Astfel, fiscul a scos la vânzare apartamentele construite de familia Negoiţă, pentru a recupera din prejudiciu.
După problemele cu plata TVA, Robert şi Ionuţ Negoiţă au înfiinţat în anul 2009 o altă firmă, Domus Stil Real Estate Solutions, unde ambii sunt acţionari.


Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe