ÎCCJ a publicat listele ședințelor publice din data de 22 iunie 2020, atât pentru completele competente să judece recursul în interesul legii (RIL), cât și pentru completele pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, în materie civilă.

În cadrul Completului competent să judece recursul în interesul legii, la data de 22 iunie 2020 va avea loc o ședința în care se va dezbate cu privire la:

  1. Interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 493 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală în privinţa procedurii de insolvenţă a persoanelor juridice prevăzută de Legea nr. 85/2014;
  2. Dacă, în interpretarea şi aplicarea unitară a art. 472, art. 473 şi art. 491 din Codul de procedură civilă, obiectul apelului sau recursului incident, respectiv provocat, poate privi o parte din hotărârea primei instanţe sau a instanţei de apel care nu a fost atacată cu apel sau recurs principal.

La aceeași dată, va avea loc o ședință publică în care se vor dezbate mai multe sesizări în materie civilă, printre care și cea cu privire la dispozițiile:

  1. Art. 34 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local;
  2. Art. 35 din Legea nr. 33/1994 privind exproprierea  pentru cauză de utilitate publică.

Articol publicat de Universul Juridic.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe